Forslag til helsereform lagt fram for Senatet

Vil koste 849 milliarder dollar over ti år, og åpner for offentlig helseforsikring.

GJORDE DET STOLTENBERG IKKE TURTE: Demokratene Harry Reid (t.h.) og Chris Dodd gav hverandre en god klem etter at forslaget var lagt fram. Foto: Win McNamee/Getty Images/AFP/Scanpix
GJORDE DET STOLTENBERG IKKE TURTE: Demokratene Harry Reid (t.h.) og Chris Dodd gav hverandre en god klem etter at forslaget var lagt fram. Foto: Win McNamee/Getty Images/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Demokratene la tirsdag fram et forslag til helsereform som vil koste 849 milliarder dollar over ti år, men likevel redusere underskuddet på budsjettet med 127 milliarder.

Planen er utarbeidet av Demokratenes flertallsleder Harry Reid på basis av forslagene til to senatskomiteer. Reformen vil gi helsetjenester til 31 millioner amerikanere som i dag ikke har dekning og vil inkludere et offentlig tilbud.

Prislappen på 849 milliarder dollar er godt under det øvre taket på 900 milliarder som president Barack Obama hadde satt.

Arbeidet med reformen har tatt sin tid mens Reid ventet på beregninger fra Kongressens budsjettkontor og samtidig forsøkte å samle de 60 stemmene som er nødvendig for å hindre at republikanerne blokkerer for debatt og dermed videre framdrift for forslaget.

Når forslaget er lagt fram, er veien åpen for en mulig avstemning fredag eller lørdag, om det skal innledes debatt.

Kamp om 60 stemmer

Reid sier han har godt håp om å sikre 60 stemmer, men Demokratene har ingen margin å gå på, siden de har nøyaktig 60 representanter, inkludert to uavhengige, av Senatets 100 medlemmer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer