- Forslaget hører hjemme i Iran

Frp-formann Siv Jensen om regjeringens forslag til ny blasfemiparagraf.

IKKE BEGEISTRET: Fremskrittspartiets formann Siv Jensen er lite begeistret for regjeringens forslag til ny blasfemiparagraf.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
IKKE BEGEISTRET: Fremskrittspartiets formann Siv Jensen er lite begeistret for regjeringens forslag til ny blasfemiparagraf. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mens statsminister Jens Stoltenberg møtte pressen for å svare på spørsmål rundt forslaget til ny blasfemiparagraf, kastet Fremskrittspartiets leder Siv Jensen seg på debatten.

Hun mener regjeringen løper ekstreme muslimske staters ærend når den går inn for å kriminalisere religionskritikk.- Forslaget hører hjemme i Iran, sier Jensen i en pressemelding.

Ber om klargjøringHun har nå sendt et brev til Stoltenberg der hun ber regjeringen klargjøre hva som er standpunktet i spørsmålet om å kriminalisere religionskritikk.

På den ene siden mener Frp-lederen at utenriksminister Jonas Gahr Støre har signalisert at Norge ikke vil støtte et forslag i FN om å forby religionskritikk. Regjeringens forslag til å utvide rasismeloven til også å omfatte religionskritikk peker i en annen retning, mener hun.

- Regjeringens forslag om å utvide rasismeparagrafen til å omfatte angrep på religioner er nøyaktig det samme som de islamske statene kjemper for innad i FN. I flere instanser har de muslimske landene hatt flertall, noe som har fått flere vestlige land til å vurdere å trekke seg fra Durban 2-møtet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer