Forsmådd diktatorsønn «ikke interessert i politikk»

Storebror Kim (38) tror lillebroren vil ta over makta i Nord-Korea.

IKKE INTERESSERT:  En mann som antas å være Kim Jong-nam (38), den eldste sønnen til Nord-Koreas leder Kim Jong-Il omgitt av media på Beijing-flyplass i den kinesiske hovedstaden. I et intervju med japansk tv sier han at han tror lillebroren kommer til å ta over som leder.
IKKE INTERESSERT: En mann som antas å være Kim Jong-nam (38), den eldste sønnen til Nord-Koreas leder Kim Jong-Il omgitt av media på Beijing-flyplass i den kinesiske hovedstaden. I et intervju med japansk tv sier han at han tror lillebroren kommer til å ta over som leder. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Den yngste av Kim-Jong Ils sønner, 25 år gamle Kim Jong-un, seiler opp som den mest sannsynlige til å ta over makta i Nord-Korea etter sin far.

Les også: - Når jeg leser at min gamle medelev skal bli diktator i Nord-Korea, så må jeg le Det gjør ingenting, forsikrer storebror Kim Jong-nam (38) i et sjeldent intervju med det japanske tv-selskapet TV i et intervju foretatt i den kinesiske enklaven Macau som diktatorsønnen angivelig besøker jevnlig.

- Personlig er jeg ikke så interessert i temaet. Beklager, men jeg er ikke interessert i politikk, sier han ifølge CNN.

Satt på sidelinjaKim Jong-nam skal ha vært favoritten til å ta over etter faren, helt til han spilte seg selv utover sidelinja da han forsøkte å reise til Japan med et falsk pass i 2001 for å besøke Tokyo Disneyland. Han har også blitt observert i Paris, Beijing og flere ganger i Macao.

Presidentfamilens tidligere kokk, Kenji Fujimoto, har hevdet at den mellomste broren, Kim Jong-chul, ikke fikk ta over fordi faren mener han er for feminin.

Kim Jong-un beskrives på sin side «akkurat som sin far», og antas å være utpekt som arvtaker av makta i det lukkede kommunistiske landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer