- Forsmak på MDG-politikk

Krisen industrien opplever er en forsmak på hva som ville skjedd med MDGs industripolitikk, advarer Ap-nestleder Bjørnar Skjæran.

KRISE: Nestleder Bjørnar Skjæran i Arbeiderpartiet etterlyser regjeringens tiltak mot krisen i olje- og gassindustrien. Det grønne skiftet vil aldri skje uten selskapene som i dag driver med petroleum, advarer han. Foto: Preben Hunstad
KRISE: Nestleder Bjørnar Skjæran i Arbeiderpartiet etterlyser regjeringens tiltak mot krisen i olje- og gassindustrien. Det grønne skiftet vil aldri skje uten selskapene som i dag driver med petroleum, advarer han. Foto: Preben Hunstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi er i en ekstremt tøff situasjon, mange arbeidsplasser er allerede borte. Norges viktigste næring - olje- og gassindustrien - varsler store kutt i investeringer, som vil få store konsekvenser. Ingeniører, de som jobber innenfor konstruksjon, borerigg, oljeservice, hele verdikjeden kan oppleve et fall på opp mot 50 prosent fram mot 2022. Hele kysten rammes, fra nord til sør, advarer nestleder Bjørnar Skjæran i Arbeiderpartiet.

Dagbladet møter Skjæran på videokonferanse mens han befinner seg i Nord-Norge. Med på møtet er også Frode Alfheim, leder i Industri Energi, som organiserer mange av arbeiderne Skjæran snakker om. De hendene som skal løfte Norge ut av krisen.

Ikke «gammelsosialisme»

Sammen retter de en streng pekefinger mot regjeringen, som de forventer leverer på Stortingets bestilling om en krisepakke for oljeindustrien. MDG er eneste parti som ikke stiller seg bak bestillingen.

Det er ventet at regjeringen kommer med forslag til tiltak overfor industrien i løpet av uka, mens de store grepene gjennomføres i revidert nasjonalbudsjett før sommeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer