Forsøk på å sprenge propantank i Oslo

Et sprenglegeme ble oppdaget i natt på en propantank som ble brukt under asfaltlegging på Trondheimsveien i Oslo. Det var veiarbeiderne som oppdaget sprenglegemet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ladningen må ha blitt festet til tanken før veiarbeidet begynte, mens tanken ble oppbevart på Ulven i Oslo, mener politiet. Propanen i tanken ble brukt til å drive propanbrennere i forbindelse med asfaltleggingen.

Politiet setter forsøket på å sprenge den 600 kilo tunge propantanken til selskapet Veidekke ASA i forbindelse med forsøket på å sprenge en tank med 6000 liter flytende nitrogen på Alna i Oslo natt til torsdag i forrige uke. Alna ligger ikke så langt fra Ulven der propantanken til Veidekke ble lagret.

Sabotasje-forsøk

Tanken med nitrogen befant seg hos Industri-Fokus AS, og politiet tror at selskapet kan ha blitt utsatt for et sabotasjeforsøk.

Tanken med nitrogen ble påført en kraftig bulk, men sprenglegemet var ikke kraftig nok til å lage hull i den doble tanken. Omgivelsene rundt kunne blitt påført store skader dersom det hadde gått hull på gasstanken. Flytende nitrogen har en temperatur på minus 196 grader, og alt i nærheten av tanken ville blitt øyeblikkelig dypfryst, opplyste overingeniør Asle Hembre i Oslo brannvesen til NTB i forrige uke.

Det var ansatte i Vekterselskapet AS i nabogården til Industri-Fokus som slo alarm da de hørte et smell fra industriområdet på Alna ved 02-tida natt til torsdag.

(NTB)