Forsøk på IT-rally

IT-indeksen er opp over 7 prosent fra bunnen i juli, og oppgangen fortsetter torsdag. De øvrige indekstunge selskapene trekker imidlertid ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en blandet åpning på Oslo Børs torsdag. IT-aksjene stiger videre etter en relativt god periode i slutten av juli. I dag hjelpes aksjene opp av en pen oppgang på den teknologitunge Nasdaq-børsen i går samt gode resultattall fra finsk-svenske TietoEnator i går.

Fall i de store tunge industriselskapene som Statoil og Norsk Hydro hindrer imidlertid hovedindeksen i å vise oppgang. I 11-tiden viste hpvedindeksen ingen utslag, og lå dermed uendret på 187 poeng.

Siden bunnen i midten av juli har IT-indeksen på Oslo Børs steget over 7 prosent. Tidligere stjerner som Merkantildata har for eksempel steget hele 16 prosent på få dager uten konkrete nyheter. Kanskje er det de gode resultattallene fra konkurrenten TietoEnator som satte fart i aksjen igjen.

I dag er Merkantildata opp 3,3 prosent til 15,60 kroner. Det er det høyeste på én måned.

Også konsulentselskapet Itera er pent opp, trolig av samme grunn. I dag er aksjen opp 6,4 prosent til 4,1 kroner, mens EDB Business Partner, som ligner mest på TietoEnator, og som har samarbeid med selskapet, er opp 3,5 prosent til 88 kroner. EDB er opp hele 31 prosent fra bunnen for en snau måned siden.

Vinnerlisten domineres for øvrig av IT og telekomaksjer torsdag formiddag. Frontline blander seg imidlertid inn på listen med en oppgang på 2,6 prosent til 135,5 kroner. Det er ingen positive nyheter å spore i markedet, mens selskapet fortsetter sine tilbakekjøp.

PGS er opp 1,7 prosent til tross for at konkurrenten Veritas DGC falt hele 32 prosent på Wall Street i går etter resultatvarselet sent tirsdag. Det enes død kan like gjerne være den annens brød. Dessuten falt PGS kraftig i går, og 'justerte' seg dermed allerede i går.

Taperlisten består av en god blanding av finansaksjer, telekom-aksjer og litt offshore. Søndenfjeldske er torsdagens taper med et fall på 3,9 prosent til 37 kroner på lite volum, og aksjen synes å være på vei opp fra dette nivået.

Det er mest omsetning i InFocus, som stiger 5,3 prosent til 160 kroner. Aksjen legger seg dermed på samme nivå som slutt i USA i går.

RCL faller 0,7 prosent til 211,5 kroner, men ligger fortsatt over sluttnivået i USA på 210 kroner i går.

Statoil faller tilbake 1,5 prosent til 65,5 kroner. Oljeprisen holder seg fortsatt oppadgående, og fallet i dag har nok mest med den sterke oppgangen i går å gjøre. Konkurrenten Shell kommer med resultat i dag.

I Europa er det oppgang for teknologiaksjer i kjølvannet av oppgangen i USA. Det er rentemøte i både i Englands og EUs sentralbanker i dag. Det er ikke ventet noen renteendring, men dette utelukkes ingen av stedene heller.