Forsøk på IT-rally

IT-indeksen er opp over 7 prosent fra bunnen i juli, og oppgangen fortsetter torsdag. De øvrige indekstunge selskapene trekker imidlertid ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er en blandet åpning på Oslo Børs torsdag. IT-aksjene stiger videre etter en relativt god periode i slutten av juli. I dag hjelpes aksjene opp av en pen oppgang på den teknologitunge Nasdaq-børsen i går samt gode resultattall fra finsk-svenske TietoEnator i går.

Fall i de store tunge industriselskapene som Statoil og Norsk Hydro hindrer imidlertid hovedindeksen i å vise oppgang. I 11-tiden viste hpvedindeksen ingen utslag, og lå dermed uendret på 187 poeng.

Siden bunnen i midten av juli har IT-indeksen på Oslo Børs steget over 7 prosent. Tidligere stjerner som Merkantildata har for eksempel steget hele 16 prosent på få dager uten konkrete nyheter. Kanskje er det de gode resultattallene fra konkurrenten TietoEnator som satte fart i aksjen igjen.

I dag er Merkantildata opp 3,3 prosent til 15,60 kroner. Det er det høyeste på én måned.

Også konsulentselskapet Itera er pent opp, trolig av samme grunn. I dag er aksjen opp 6,4 prosent til 4,1 kroner, mens EDB Business Partner, som ligner mest på TietoEnator, og som har samarbeid med selskapet, er opp 3,5 prosent til 88 kroner. EDB er opp hele 31 prosent fra bunnen for en snau måned siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer