Forsøk på skadebegrensning

FROGNER (Dagbladet.no): Kristin Kirkemo Haukeland prøver å begrense skadene hun fikk i retten i går, og ta brodden av de andre advokatenes angrep som vil komme i løpet av dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarer Tor Kjærvik fikk starte utspørringen av Kristin Kirkemo Haukeland i Frogner Grendehus. Reparasjonsarbeidet på Kristins troverdighet er omfattende og dreier seg for en stor grad om å styrke sannsynligheten for at hun ikke hadde med gjennomføringen av trippeldrapene.

I gjentatte politiforklaringer hadde Kristin problemer med å huske eller forklare seg riktig om hva hun gjorde drapsnatta. Forklaringene hennes svingte fra at hun sov hos moren, til en venn til at hun sov hos Lars Grønnerød. Ingen av disse forklaringene holder hun fast på i dag.

- Jeg klarer ikke huske hva jeg har sagt i alle avhørene, men det er veldig mye som er gærent, sa Kristin i retten i dag.

Litt riktig

I dag forsøkte Kjærvik å vise at det tross alt var noe riktig i alle forklaringene men at hans klient hadde surret med datoer og uker. De to la mye av skylda på politiet som ikke hjalp henne på riktig spor. Etterhvert som alle forklaringene hennes ble avvist som feilaktige av politiet mistet Kristin mer og mer grepet.

Kristin forklarte i går at hun brukte narkotika i denne perioden, og at hun blandet uker og dager når hun var rusa.

Men nå hevder Kristin bestemt å huske at hun kjørte Aftenposten drapsnatta. Hun mener hun var i Nydalen og hentet aviser, og at hun etter runden kjørte hjem til søsteren og overnattet der.

FORTSETTER Å FORKLARE SEG: Kristin Kirkemo Haukeland.