- Forsøk på terror

Politiet mener den siktede moskéskytteren ville utføre en terrorhandling.

TERROR-FORSØK: Politiet med siste nytt om terror-forsøket i Bærum. Video: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet mener at mannen i 20-åra som i går skjøt i en moské i Bærum, etter at han skal ha drept et familiemedlem, forsøkte å begå en terrorhandling.

- Vi har nå fått bedre oversikt og mer informasjon i etterforskningen til nå. Vi har konkludert med at vi står overfor et forsøk på terrorhandling, sier enhetsleder Rune Skjold på en pressekonferanse søndag ettermiddag.

- Han har brukt våpen i en moské, han har uttrykt høyreekstreme holdninger, han har uttrykt holdninger i form av hyllest av Quisling og han har vist innvandrerfiendtlige holdninger. Han ville skape frykt. Det gjør at vi ennå ikke konkluderer med at det er en terrorhandling, men etterforsker det som forsøk på terror, sier Skjold.

Samarbeider med PST

Politiet samarbeider tett med PST, samtidig som de søker vitner og forsøker å avhøre mannen. Mannen har vært i et kort avhør natt til søndag, men har ikke ønsket å avgi forklaring.

Forsvarer Unni Fries er ordknapp om saken overfor Dagbladet søndag.

- Vi kommer ikke til å gi noen kommentarer om hvordan siktede stiller seg til siktelsen i dag. Det er alt for tidlig å si noe om. Vi har behov for å få mer oversikt over saken og konferere mye mer med vår klient, sier hun til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer