Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forsøker å få liv i lille Sebastian på motorveien

Stampet i kø da den fem måneder gamle babyen sluttet å puste.

STABIL: Her forsøker tanta Pamela Rauseo (37) å få liv i sin fem måneder gamle nevø. Ytterligere hjelp kom til og babyen ble sendt til sykehus. Tilstanden hans er nå stabil. Foto: AP / The Miami Herald, Al Diaz / NTB scanpix
STABIL: Her forsøker tanta Pamela Rauseo (37) å få liv i sin fem måneder gamle nevø. Ytterligere hjelp kom til og babyen ble sendt til sykehus. Tilstanden hans er nå stabil. Foto: AP / The Miami Herald, Al Diaz / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Pamela Rauseo (37) og hennes fem måneder gamle nevø Sebastian de la Cruz satt og stampet i Miami-trafikken i USA da plutselig det lille barnet gikk fra å skrike høyt til å bli fullstendig stille.

- Da han stoppet å gråte følte jeg at noe var galt. Det var som en magefølelse, sier Pamela Rauseo til avisa New York Daily News.

En fotograf i avisa Miami Herald sto i samme bilkø og fikk med seg dramatikken som oppsto på motorveien i går ettermiddag. Kvinnen hoppet ut av bilen med babyen og skrek etter hjelp. Den begynte å bli blå i ansiktet.

- Jeg hørte skrik og så en kvinne hoppe ut av bilen og skrek at babyen ikke fikk puste, sier fotografen Al Diaz til egen avis.

Lucila Godoy (34) forlot sin tre år gamle sønn i bilen, løp til stedet og startet å gi barnet livreddende hjelp. Fotografen løp også bort og forsøkte å skaffe hjelp. Han fikk tak i en politimann som kom raskt til stedet og overtok hjerte- lungeredningen, skriver avisa.

- Jeg løftet han opp og ned i lufta. Han startet å puste og gråte, sier politimannen Amauris Bastidas.

Men babyen mistet pusten igjen. To brannmenn kom til stedet og sjekket at gutten hadde frie luftveier. Gutten, som ble født for tidlig, ble fraktet til sykehus. Tilstanden hans skal være stabil opplyser sykehuset talsmann til avisa New York Daily News.

Tanta Pamela Rauseo var på vei hjem fra en legesjekk med gutten etter at han hadde hatt pusteproblemer siden januar etter en kraftig forkjølelse. Hun synes bildene av henne og den livløse gutten er skremmende.

- Det minner en på hvor enkelt vi kunne ha mistet ham. Jeg føler jeg gjorde det jeg måtte gjøre. Jeg gjorde bare det alle ville gjort i den situasjonen, sier kvinnen, som roses for sin livreddende innsats på motorveien.

SLUTTET Å PUSTE: Politimannen Amauris Bastidas var blant de som kom til for å hjelpe gutten. Han satt i bilen da den brått ble stille etter å ha skreket. Tanta skjønte raskt noe var galt. Foto: AP / Miami Herald, Al Diaz / NTB scanpix
SLUTTET Å PUSTE: Politimannen Amauris Bastidas var blant de som kom til for å hjelpe gutten. Han satt i bilen da den brått ble stille etter å ha skreket. Tanta skjønte raskt noe var galt. Foto: AP / Miami Herald, Al Diaz / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart