Hagen-saken:

- Forsøker å forbigå loven

Tom Hagens forsvarer er kritisk til at politiet fortsetter å ransake Tom Hagens eiendom. - Vel kreativt, sier advokat John Christian Elden om politiets avgjørelse.

VED FENGSELET: Forsvarer Svein Holden forlater fengselet. Video: NTB Scanpix. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ble drapssiktede Tom Hagen løslatt fra varetektsfengsling etter at det ble klart at Høyesteretts ankeutvalg ikke tar politiets anke til følge.

Lørdag bekreftet statsadvokat Kirsti Guttormsen overfor NRK at statsadvokaten avslo politiets ønske om å pågripe Hagen på nytt.

Samme dag skrev TV 2 at Tom Hagen nektes å flytte hjem på bakgrunn av at politiet gjennomfører ransakinger i boligen og hytta hans.

- Det framstår som at politiet er vel kreative og bevisst undergraver lagmannsrettens vurdering, skriver den profilerte forsvareren John Christian Elden i en SMS til Dagbladet.

Han sier han antar at Spesialenheten for politisaker vil foreta en vurdering av lovligheten i saken.

- Jeg er ikke kjent med politiet tidligere har forsøkt å forbigå loven på en slik måte.

Overfor Dagbladet sier statsadvokat Guttormsen at hun ikke ønsker å kommentere ransakingen.

- Dette er politiets beslutning. Det er de som kan kommentere grunnlaget og hjemmelen for det. Det er blitt en politisak, og de kan redegjøre for det, sier hun.

Kommunikasjonsrådgiver Øystein Stavdal Paulsen i Øst politidistrikt skriver følgende i en SMS til Dagbladet:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer