FORSØKER Å KNUSE MUREN: Egyptiske demonstranter angriper i kveld Israels ambassade i Kairo. Foto: AP Photo/Amr Nabil/SCANPIX
FORSØKER Å KNUSE MUREN: Egyptiske demonstranter angriper i kveld Israels ambassade i Kairo. Foto: AP Photo/Amr Nabil/SCANPIXVis mer

Forsøker å knuse muren til den israelske ambassaden

Egyptiske demonstranter angriper i Kairo, melder øyenvitner og journalister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Egyptiske aktivister begynte fredag å rive ned muren som er bygget rundt den israelske ambassaden i Kairo, melder øyenvitner og journalister.

Ifølge øyenvitnene Reuters har snakket med angriper rundt ti personer muren med hammere i et forsøk på å ødelegge muren, som hovedsakelig består av betong.

Egyptiske myndigheter bygget muren rundt ambassaden for å beskytte israelske diplomater mot demonstranter, etter daglige protester forrige måned. Protestene startet etter at Israel fikk skylden for drapet på fem egyptiske politifolk i grenseområdet på Sinai-halvøya.

Ifølge øyenvitnene sto politifolk og soldater fredag og så på mens aktivistene hamret løs på den 2,5 meter høye muren rundt Israels ambassade i den egyptiske hovedstaden.

Angrepet på ambassaden skjedde samtidig som tusenvis av egyptiske demonstranter strømmet ut på Tahrir-plassen i sentrum av Kairo med krav om reformer i landet, som styres av militære.

(NTB)