Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forsøker å slukke OL-fakkelen i London

Politiet og demonstrantene endte i basketak da fakkelen ble plassert på en rød to etasjers buss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du i London? Send oss sms/mms til 2400, epost til 2400@dagbladet.no eller ring oss på +47 24 00 00 00

(Dagbladet.no): Demonstranter forsøkte å avbryte OL-ildens ferd gjennom London søndag. Minst 25 personer er arrestert, skriver BBC, som melder om kaotiske tilstander.

Protestene mot OL-fakkelens prosesjon gjennom Londons gater var ventet etter uroen i Tibet den siste tiden, der kinesiske myndigheter har fart hardt fram mot demonstranter.

Kina skal arrangere sommer-OL i Beijing i august i år. Flere demonstranter hadde med seg tibetanske flagg og bannere med teksten «Fri Tibet» eller «Stopp drapene i Tibet».

Angrep buss

2000 politifok vokter nå flammen, melder TV2 Nyhetene. De endte i basketak med demonstrantene da fakkelen ble plassert ombord på en rød to etasjers buss utenfor Wembley stadion. 

Politiet har pågrepet minst 12 demonstranter, melder Sky News. De gikk til angrep med en gang bussen med OL-flammen kom til Wembley.

Flere demonstranter ble pågrepet da de prøvde å komme seg om bord i bussen, men fakkelstafetten ble ikke forsinket i opptrinnet, skriver Sky News.


Kjendis-nei
 

Forsøker å slukke OL-fakkelen i London

Senere forsøkte en demonstrant å stjele fakkelen før han ble lagt i bakken av politiet. To andre demonstranter ble arrestert da de forsøkte å slukke flammen med et brannslukkingsapparat.

Steve Redgrave, som har vunnet fem olympiske gull i roing, var den første av en rekke idrettsmenn som bar fakkelen gjennom Londons gater. Flere britiske kjendiser har takket nei til å løpe med flammen i sympati med tibetanernes kamp mot det kinesiske styret i Tibet, skriver NTB.

Politisk støtte

Den siste uka har det vært debatt her hjemme om hvorvidt norske myndigheter skal boikotte åpningssermonien til OL i august. Statsminister Jens Stoltenberg sier det er uaktuelt med boikott. 

Storbritannias statsminister Gordon Brown har fått kritikk av det liberale partiet i Storbritannia for å delta i flammetenningen, skriver BBC, men valgte tydeligvis å overhøre kritikerne i dag. Han mener at det å delta i arrangementet ikke betyr at han ser gjennom fingrene på Kinas brudd på menneskerettighetene.

OL-ilden ble tent i Hellas i forrige uke, og skal reise gjennom 20 land før den stopper i Beijing under åpningssermonien i 8. august. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling