Forsøker å tette skroget

Dykkere forsøker torsdag formiddag å tette skroget til den norske kjemikalietankeren «Bow Eagle» fra utsiden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser Odfjells utsendte representant Toralf Sørenes til NTB.

Samtidig som dykkerne arbeidet for å tette skroget, var hollandske havnemyndigheter torsdag formiddag om bord for å gjennomføre tekniske undersøkelser.

- Vi venter nå at havnemyndighetene skal fullføre sin inspeksjon og gi grønt lys før vi seiler inn til Rotterdam og legger til kai, sier Robert Hoevens ved Odfjells agentkontor i Rotterdam, Odfjell Netherlands BV, til NTB.

Inspiserer

Skipet ankom Hoek van Holland ved innløpet til Rotterdam i morgentimene torsdag. Nederlandske havnemyndigheter gikk om bord i skipet for å inspisere skadene etter kollisjonen med den franske fisketråleren «Cistude» utenfor kysten av Bretagne natt til mandag.

Det var torsdag formiddag uklart hvor lang tid inspeksjonen av «Bow Eagle» ville ta, men skipet er ventet til kai i løpet av ettermiddagen.

Sørenes sier rederiet har fått signaler om at en fransk undersøkelseskommisjon vil være med under sjøforklaringen som vil bli holdt etter «Bow-Eagle»-kollisjonen.

Fire omkom

Fire franske fiskere omkom, og tre ble reddet etter sammenstøtet natt til mandag. De to filippinske sjøfolkene som var på vakt på «Bow Eagle» da kollisjonen skjedde utenfor Brest i Frankrike, skal ha innrømmet at de oppdaget kollisjonen og at de likevel fortsatte ferden.