Forsøker desperat å få seriedrapsmannen Mohammed (24) til å overgi seg

Har ifølge fransk media innrømmet drapene. Men barrikaderer seg fremdeles i leiligheten.

 HER ER HAN : Tv France 2 offentliggjorde i kveld dette bildet av Mohammed Merahsom, den mistenkte seriedrapsmannen. Foto: AFP
HER ER HAN : Tv France 2 offentliggjorde i kveld dette bildet av Mohammed Merahsom, den mistenkte seriedrapsmannen. Foto: AFPVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TOULOUSE / OSLO (Dagbladet): Ifølge BBC skal borgermesteren i Toulouse nå ha bekreftet at angrepet på huset hvor mannen har vært innesperret er igangsatt. Flere medier meldte om at det var tre eksplosjoner, etterfult av kraftige lysglimt, utenfor huset hvor seriemorderen har oppholdt seg siden klokken 3 i natt.

Fransk politi mener de har funnet seriemorderen som den siste tida har herja i Toulouse. I natt beleiret de huset til den 24 år gamle mannen, som er identifisert som Mohammed Merahsom.

I løpet av ettermiddagen og kvelden har politiet iherdig forsøkt å få den tungt bevæpnede mannen til å overgi seg - hittil uten hell.

Men ifølge nyhetsbyrået AFP har mannen fortalt etterforskerne at han vil overgi seg seint i kveld. I et ledd for å få ham til å overgi seg, har politiet stengt av lyset i nabolaget.

I tillegg har den franske tv-kanalen France 2 publisert gamle bilder av den mistenkte seriemorderen.

Ifølge nettsida France 24 har han også innrømmet å ta livet av de sju personene som har mistet livet i Sørvest-Frankrike den siste uka.

Sammenligner med Utøya Samtidig har det etter hvert kommet fram mer og mer om den antatte gjerningsmannens planer og liv. Blant annet skal han ha planlagt å drepe ytterligere en soldat og to politimenn i dag, ifølge franske myndigheter.

 MØRKLA NABOLAGET : Seint i kveld bestemte fransk politi seg for å mørklegge nabolaget til den antatte gjerningsmannen. Foto: AP
MØRKLA NABOLAGET : Seint i kveld bestemte fransk politi seg for å mørklegge nabolaget til den antatte gjerningsmannen. Foto: AP Vis mer

I Toulouse møter Dagbladet Sofiewe Khadri og kameraten Sudan Yann (29) i sjutida i kveld foran inngangen til det militære hovedkvarteret Caserne Perignon.

De sammenligner terroren i Toulouse med Utøya-massakren

- Det er egentlig det samme som skjedde i Norge. En gal mann som skyter løs på alle, sier Sofiewe Khadri (29).

- Tenker ikke sånn Selv om franske myndigheter mener mannen som står bak grusomme drap på blant annet tre forsvarsløse barn er en selv-radikalisert, fanatisk muslim, mener Sofiewe Khadri (29) at dette ikke har så mye med religion å gjøre.

- Jeg er også muslim, og jeg tenker ikke sånn i det hele tatt. Blant jøder, muslimer, buddhister, katolikker eller hva som helst, er det fanatikere, sier Khadri til Dagbladet.

Det militære hovedkvarteret har tidligere på dagen hatt besøk av Frankrikes president Nicolas Sarkozy. Fortsatt pågår beleiringen av Mohamed Merah, som har pågått helt fra tidlig på morgenkvisten bare noen få hundre meter unna. De er utålmodige etter at den snart må få en avklaring.

Skaper utrygghet Selv om de bor en kilometers vei fra området som er avsperret, har det vært vanskelig å tenke på noe annet denne kalde og grå dagen i Toulouse.

-Dette kommer til å skape mye uttrygghet, sier Sudan Yann.

 RYSTET : Kameratene Sofiewe Khadri og Sudan Yann, som bor rundt en kilometer fra huset der massmorderen nå har beleiret seg, trekke klare paralleller til Anders Behring Breiviks grusomme terror-attentat i sommer. Foto: HENNING LILLEGÅRD / DAGBLADET
RYSTET : Kameratene Sofiewe Khadri og Sudan Yann, som bor rundt en kilometer fra huset der massmorderen nå har beleiret seg, trekke klare paralleller til Anders Behring Breiviks grusomme terror-attentat i sommer. Foto: HENNING LILLEGÅRD / DAGBLADET Vis mer

Han og kameraten mener situasjonen kan bli farlig for den nordafrikanske minoriteten som de selv tilhører.

- Det holder på å utvikle seg til paranoia. Vi vil møtes av mer mistenksomhet, sier Sofiewe Khadri.

Han flyttet til Toulouse for en måned siden, fra Marseille, hvor det lenge har vært spent mellom folk som stammer fra Nord-Afrika, og andre lag av befolkningen.

- Nå blir det det samme her. Og overalt, sier han.