Forsøkt nektet å vitne for Stortinget

Høsten 2012 ble daværende politimester Torbjørn Aas ble bedt av Stortinget om å møte for høringen om Gjørv-kommisjonen. Det likte ikke politidirektør Humlegård.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAMMERFEST (Dagbladet): I dag lanseres boka «Politiledelse». En av dem som har bidratt her er tidligere politimester Torbjørn Aas i Vest-Finnmark politidistrikt. Blant annet etterlyser han mer inkluderende holdninger.

I et større intervju i dagens avis forteller Torbjørn Aas også om hvordan han opplever at politiet mangler demokratisk sinnelag og om en mangel på åpenhet.

Det som skjedde da Aas ble innkalt til høring om Gjørv-kommisjonen illustrerer det han mener:

 - Jeg fikk et brev fra Stortinget, hvor jeg ble invitert til høringen. Da jeg orienterte Humlegård, spurte han om jeg hadde tenkt å møte opp.

- Min opplevelse var at hans reaksjon var negativ, og at han ikke ønsket at jeg skulle møte opp, til tross for at det var Stortingets som ba meg komme og svare på spørsmål. Jeg forsto Stortinget slik at de ville få belyst saken også fra andre enn de som hadde direkte ansvar under hendelsene 22. juli, sier Torbjørn Aas.

- For meg er det åpenbart å stille opp når Stortinget ber om det. I en av samtalene med politidirektøren sa han rett ut at han anbefalte meg å ikke svare på spørsmål. Og hvis jeg måtte svare, skulle jeg si at jeg ikke hadde noen kommentar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.