Forsøkt presset for millionbeløp

Den drepte torpedoen Eivind Johansen skal ha forsøkt å presse finansmann Thomas Øye for flere millioner kroner. Øye mener at kravet ikke er reelt og har derfor tatt kontakt med advokat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette er en situasjon som er alt annet en artig for meg, sier Thomas Øye til Dagbladet.

Utover det vil han ikke kommentere saken.

Finansmannen tok i går kontakt med høyesterettsadvokat John Christian Elden for å få ryddet opp i saken. Torpedoen skal ha forsøkt å presse Øye for mellom 10 og 15 millioner kroner. Kravet skal stamme fra en garanti Øye skal ha stilt overfor en tredjeperson. Etter det Dagbladet erfarer skal pengeinnkrevere ha møtt opp på døra i Øyes flotte penthouseleilighet på Frogner for å avkreve renter og avdrag.

Blodrente

Thomas Øye skal ha garantert for et beløp på rundt 3,2 millioner kroner i mars i år. Da denne personen ikke betalte skal torpedoen ha henvendt seg til Øye. Han var i denne perioden svært gjeldstynget. Flere ganger skal torpedoen ha bedt Øye om å gjøre opp for seg. Beløpet skal deretter ha vokst med blodrente på opptil 20 prosent i måneden.

- Utpresserne skal flere ganger ha tatt kontakt med Øye på telefon og privat. Selv om min klient ikke er truet med vold, har han opplevd situasjonen som truende og ubehagelig, sier Elden til Dagbladet.

Han mener kravet torpedoen hadde mot hans klient ikke var reelt ettersom Øye gjorde opp for den garantien som var stilt. Han ser derfor på saken som avgjort.

- Den summen som Øye stilte garanti for er tilbakebetalt. Det kommer derfor ikke til å bli noen sak av dette, mener Elden.

Ønsker å bli ferdig

Det har i etterkant av drapet på Alnabru kommet frem at Eivind Johansen hadde gode kontakter i Oslos finansverden. Han skal blant annet ha frekventert in-stedet Buddha Bar i Klingenberggata jevnlig. På dagen da drapet skjedde kjørte Johansen rundt i en sølvfarget Audi A8 som han hadde lånt av investoren Kristian Helgesen kvelden før.

- Min klient ønsker å bli ferdig med denne saken, og han har derfor søkt juridisk bistand, sier Elden til Dagbladet.

Tok farvel med torpedo

BLE OPPSØKT: Investor Thomas Øye ble forsøkt presset for et beløp på mellom 10 og 15 millioner kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer