Storbritannia:

Forsøkt satt fyr på av pappa

Stacy Brooks (31) hadde nylig gjenopptatt kontakten med faren Mark (61) etter mer enn 20 år. Så dynket han henne i bensin og trakk fram lighteren.

FAR OG DATTER: Stacy Brooks sammen med faren Mark Brooks, mens familieidyllen fremdeles var intakt. Foto: SWNS
FAR OG DATTER: Stacy Brooks sammen med faren Mark Brooks, mens familieidyllen fremdeles var intakt. Foto: SWNS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter et vondt samlivsbrudd, opplevde den engelske fembarnsmora Stacy Brooks at hun ikke hadde noen steder å gå. Da foreslo et familiemedlem at hun kunne gjenoppta kontakten med faren Mark Brooks, som hun knapt hadde sett på 20 år.

I et intervju med lokalavisa Wales Online forteller hun at han hadde vært en dårlig far i barndommen og hadde til da knapt spilt en rolle i livet hennes.

- Men innerst inne hadde jeg alltid ønsket meg en farsfigur. Så jeg tenkte «hvorfor ikke», forteller hun til lokalavisa.

Idyllen brast

Faren tok imot henne med åpne armer og lot henne flytte inn. Til Wales Online beskriver Stacy den første tiden som utrolig fin der de kom nærmere hverandre: De spiste ute sammen, gikk turer med farens hund og hadde filmkvelder.

VILLE TILSTANDER: Panisk video fra et overvåkningskamera ved en restaurant i Brasil er sett av 7,8 millioner på Twitter. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

Familieidyllen begynte imidlertid å briste da hun fikk seg ny kjæreste. Ifølge Stacy skal Mark Brooks ha blitt «sjalu». Blant annet skal han ha tryglet henne om ikke å flytte inn hos kjæresten.

Til slutt valgte Stacy å flytte ut. Hun var bekymret for faren som slet med pillemisbruk, samtidig som hun begynte å se seg lei på at han bare tok kontakt når han trengte penger.

Så kom den fryktelige augustdagen.

Braste inn døra

9. august 2021 slo Mark på tråden til dattera. Ganske snart utviklet samtalen seg til munnhoggeri der tema var penger og Stacys daværende kjæreste.

Etter at røret var smelt ettertrykkelig på, tok det Mark bare noen minutter å komme seg til andelsboligen der Stacy bodde.

- Han braste inn, kjeftet og var rasende. Han så veldig skummel ut og kom med flere trusler om at han skulle drepe meg. Han kalte meg «jævla tispe» og sa at jeg var «død», sier hun til Wales Online.

Så tok han tak i dattera, slo hodet hennes inn i en dør og dro henne rundt i rommet etter håret mens hun skrek.

Forsøkte sette fyr

Før den forskremte og forslåtte dattera visste ordet av det, trakk faren en liten flaske ut fra jakkelomma. Deretter helte han det flytende innholdet over henne.

- Jeg visste med en gang hva det var – det luktet tennvæske eller bensin, minnes Stacy Brooks.

Hun var stiv av skrekk mens faren fisket fram lighteren. To ganger skal han ha forsøkt å sette fyr på henne, men til stort hell streiket lighteren.

Da de andre i andelsboligen kom til, stakk Mark av. Seinere samme dag ble han pågrepet av politiet.

Jaktet datteras kjæreste

I politiavhør fortalte Mark Brooks at han hadde tatt dobbel dose av medikamentet diazepam, som ifølge ham selv hadde fått ham til å føle seg som «King Kong».

Han skal etter eget utsagn ha vært på utkikk etter datteras kjæreste den aktuelle kvelden.

PREGET: Stacy Brook reddet livet da faren ikke fikk lighteren til å fungere. I dag er hun preget av det hun opplevde. Foto: SWNS
PREGET: Stacy Brook reddet livet da faren ikke fikk lighteren til å fungere. I dag er hun preget av det hun opplevde. Foto: SWNS Vis mer

Under rettssaken i desember 2021, sa Mark Brooks seg skyldig i å ha forsøkt å sette fyr på dattera og for å ha truet med å drepe henne.

I forbindelse med straffeutmålingen, fortalte hans advokat til retten at han hadde vært bekymret for datteras daværende kjæreste, som hadde en tvilsom fortid med vold i hjemme og narkotikahandel.

Lever i frykt

I august 2022 falt dommen som lød på ni år og seks måneders fengsel. I tillegg er Mark Brooks pålagt ubegrenset besøksforbud for å beskytte dattera.

Stacy Brooks forteller til Wales Online at hun er fornøyd med straffeutmålingen, men at hendelsen har satte dype arr i henne. Hun sliter med frykt, blant annet opplever hun panikk ved lukten av bensin.

- Hvordan kunne han gjøre dette mot sitt eget kjøtt og blod? Jeg er selv mamma, jeg kunne aldri skadet mine egne barn, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer