- Forsøkt tent på av guttegjeng

Eli Anne Nystad (23) forteller at hun ble løftet og sluppet i bakken, knuffet og hetset fordi hun er samisk.

- HETSET PÅ GATA:  Eli Anne Nystad (23) ønsker å si fra at hverdagsrasisme ikke er greit og har bestemt seg for å anmelde episoden til politiet. Foto: Privat
- HETSET PÅ GATA: Eli Anne Nystad (23) ønsker å si fra at hverdagsrasisme ikke er greit og har bestemt seg for å anmelde episoden til politiet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Eli Anne Nystad (23) fra Karasjok forteller at hun natt til fredag opplevde å bli verbalt og fysisk angrepet av en guttegjeng utenfor et utested i Trondheim.

Ifølge NRK startet det med at gjengen gjorde narr av dialekten hennes, og eskalerte da de forsto at hun var samisk.

- Plutselig tar en av guttene tak i meg og løfter meg rett opp for så å slippe meg rett ned, slik at jeg faller ned på asfalten, forteller hun til NRK.

Nystad bekrefter historien overfor Dagbladet.

I ettertid har hun fått se en video av hendelsen fanget opp utestedets overvåkningskamera. Her kommer det fram at episoden var mer alvorlig enn hun først trodde:

Hun forteller at videoen viser hvordan en gutt bak henne flere ganger forsøker å tenne på pelskragen på jakka hennes med en lighter.

- Alle gangene kveler han selv flammene, men jeg tenker med gru på hva som kunne ha skjedd dersom jakka hadde blitt antent på alvor, sier hun.

Fysisk kom hun ikke til skade av hendelsen, men hun opplevde det som svært ubehagelig å bli trakassert på et offentlig sted.

23-åringen har bestemt seg for å anmelde episoden til politiet.

- Jeg kommer nå til å gjøre hva jeg kan for å si i fra om at denne type oppførsel er totalt uakseptabelt, og det er viktig at flere begynner å reagere på hverdagsrasimen som samer og andre minoriteter opplever i dagens Norge, sier hun.

Daglig leder på utestedet bekrefter at deres overvåkningskameraer fanget opp episoden, som skjedde utenfor utestedet etter stengetid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer