Forsøkt voldtatt - reddet av politielever

En kvinne som stakk innom kontoret i Tollbugata i Oslo etter å ha vært på julebord ble forsøkt voldtatt på kontoret av en mann som fulgte etter henne. Politistudenter som hørte kvinnens rop pågrep gjerningsmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TATT: Her pågriper politiet 26-åringen som forsøkte å voldta en kvinne i Tollbugata natt til i går

Til alt hell satt det i etasjen over noen studenter fra Politihøyskolen. De hadde vært ute på skjenkekontroll hele natten, og satt på et kontor for å skrive rapport.

Da de hørte de desperate skrikene fra kvinnen klokka halv fire natt til i går, løp de straks ned i tredje etasje. Der kjempet kvinnen en desperat kamp mot mannen.

Da han ble overmannet av politistudentene, hadde han klart å rive av henne mesteparten av klærne.

- Politistudentene grep inn og pågrep mannen. Det var flere av dem, og de visste at de hadde kontroll, sier vakthavende ved krimvakta ved Oslo politidistrikt, Terje Faraasen.

- De holdt fast mannen til politiet kom til åstedet.

Mannen som ble pågrepet er 26 år og norsk. Han ble plassert i forvaring på politihuset på Grønland.

Mannen var ikke avhørt da Dagbladet var i kontakt med Oslo politidistrikt i går kveld. Politiet har foreløpig ikke mange detaljer om det angivelige voldtektsforsøket.

En polititjenestemann har levert inn anmeldelse. Kvinnen var hos politiet i går, men var for medtatt til å la seg avhøre. Hun skal tilbake i dag for å forklare seg.

Den siktede 26-åringen er tidligere domfelt for promillekjøring.