SKUTT I RYGGEN: Livvakten til den bedragerisiktede IT-direktøren Stein Bagger er skutt og såret i København.
Livvakten, som er et kjent medlem av danske Hells Angels, ble skutt i ryggen inne på en juicebar i den danske hovedstaden torsdag ettermiddag.
Foto: Bax Lindhardt / Scanpix
SKUTT I RYGGEN: Livvakten til den bedragerisiktede IT-direktøren Stein Bagger er skutt og såret i København. Livvakten, som er et kjent medlem av danske Hells Angels, ble skutt i ryggen inne på en juicebar i den danske hovedstaden torsdag ettermiddag. Foto: Bax Lindhardt / ScanpixVis mer

Forsøkte å drepe Bagger-livvakt

Kom rett fra politiavhør i København.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det danske Hells Angels-medlemmet Brian Sandberg skal være skutt i sentrum av København, melder Berlingske Tidende.

Les mer om Stein Bagger-saken her.

Sandberg er livvakt for og kamerat av den norskfødte IT-svindleren Stein Bagger. Han er også et kjent medlem av Hells Angels.

Danske politi har lenge etterforsket en mulig sammenheng mellom Bagger og Hells Angels, og Sandberg kom rett fra politiavhør da han ble skutt. Bagger var direktør i IT-selskapet IT Factory, men er nå slått konkurs og mistenkt for milliardsvindel.

Skutt gjennom vindu
Sandberg var i et politiavhør i forbindelse med Bagger-saken tidligere i dag. Politiet ble tilkalt til Østergade i sentrum av København etter at det ble skutt gjennom et vindu.

Ørnulf Nordbø satt på kafeen ved siden av åstedet da det smalt.

- Plutselig kom kaféeieren fra andre siden inn og sa at noen hadde skutt en person i kafeen hennes, sier Nordbø til Dagbladet.no.

Han er i København på grunn av en skolegjenforeningsfest han skal på.

- Kvinnen sa at noen hadde stilt seg opp foran kafeen og løftet en pistol og avfyrt to skudd.

Han forteller at politi, ambulanse og dansk presse kom raskt til stedet.

- De sperret av hele området. Dette er midt i sentrum av byen og veldig spesielt, sier han.

Utskrevet allerede
Brian Sandbergs tilstand beskrives av politiet som stabil. Han er ved bevissthet og utenfor livsfare, melder danske medier. Hells Angels-mannen ble truffet i ryggen, men mest sannsynlig bare av fragmenter eller glasskår.

Ifølge dansk tv2 er han nå utskrevet fra sykehus og dratt rett til politiet for å bli avhørt.

Ifølge politiet ble det avfyrt flere skudd mot mannen, trolig fra gaten og inn på juicebaren der han var for å spise frokost.

Stein Bagger sitter varetektsfengslet, siktet for å ha skaffet seg opp mot 1 milliard kroner gjennom bedrageri og grov dokumentforfalskning i 2007 og 2008.

KULEHULL: Hullene vitner om dramatikken som utspant seg midt i København i dag.
Foto: Bax Lindhardt / Scanpix
KULEHULL: Hullene vitner om dramatikken som utspant seg midt i København i dag. Foto: Bax Lindhardt / Scanpix Vis mer

Norskfødte Stein Bagger erklærte seg skyldig i grovt bedrageri og dokumentfalsk, da han 16. desember kom tilbake til Danmark fra USA. Han beskyldes for å ha stukket unna et tosifret milliardbeløp, som trolig er å finne på en konto i utlandet.

SKUTT GJENNOM VINDU: Baggers livvakt, Hells Angels-mannen Brian Sandberg skal være skutt i København. Foto: ØRNULF NORDBØ
SKUTT GJENNOM VINDU: Baggers livvakt, Hells Angels-mannen Brian Sandberg skal være skutt i København. Foto: ØRNULF NORDBØ Vis mer