Forsøkte å flytte bilen fra farlig sving til trygg parkeringsplass

Men mossingen hadde 3,02 i promille, dermed ble han dømt til 18 dagers fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): En 35 år gammel mossing er i Moss tingrett dømt til fengsel i 18 dager og 5000 kroner for å ha forsøkt å flytte en bil mens han hadde 3,02 i promille. Mannen mistet også førerkortet i ett år, melder Moss Avis.

Det var i mars i år at 35-åringen ble kjørt hjem fra en fest av en edru kamerat. Men da bilen hans fikk motorstopp to ganger, dro kameraten hjem. Siden bilen hadde fått motorstopp i en sving, ønsket mannen å flytte bilen noen få meter fram til en parkeringsplass.

Et vitne hadde imidlertid lagt merke til at 35-åringen var påvirket av alkohol og kontaktet politiet. Da mannen skulle til å starte bilen - uten hell - ble han pågrepet.

- Jeg hadde drukket i hvert fall 18 pils, innrømmet mossingen i retten.

Politiet la ned påstand om tap av førerkort i halvannet år, det mente Tingretten var for strengt.

- Hva angår tap av førerretten mener retten at aktors påstand er for streng, tatt i betrakting at det dreier seg om forsøk på å kjøre. Retten mener også at tiltaltes uforbeholdne tilståelse både til politi og domstol kan tillegges noe vekt, uttalte dommer Knut Skedsmo, ifølge Moss Avis.

Dermed mistet mossingen førerkortet i kun ett år for forsøket på å starte bilen. Han må ta ny førerprøve for å få tilbake lappen.