zØKT SPENNING: En israelsk tank kjører inn på Gaza-stripen i kveld. To israelske soldater og minst to palestinere mistet livet i kampene.
zØKT SPENNING: En israelsk tank kjører inn på Gaza-stripen i kveld. To israelske soldater og minst to palestinere mistet livet i kampene.Vis mer

- Forsøkte å kidnappe israelsk soldat

Palestinske militante forsøkte å kidnappe en israelsk soldat, ifølge BBC. To israelske soldater og minst to palestinere drept i påfølgende kamper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Ifølge BBCs reporter på stedet skal dagens trefninger ha startet da en gruppe palestinere forsøkte å kidnappe en israelsk soldat.

Dette er verken bekreftet fra offisielt israelsk hold eller israelsk media i ettermiddag, der det heter at trefningene startet da en gruppe palestinere forsøkte å plassere eksplosiver nær muren rundt Gaza-stripen.

Minst fire drept

Den palestinske militante gruppen, som ikke er en del av Hamas, skal deretter ha kommet inn på israelsk område før de ble drevet tilbake. Israelske militære fulgte dem så inn på palestinsk område, støttet av helikoptere og tunge våpen.

Trefningene skjedde øst for Khan Yunis og minst to palestinere er drept. Nå i kveld bekrefter også det israelske forsvaret (IDF) at to israelske soldater mistet livet i kampene.

- En gruppe israelske militære raidet 500 meter inn på palestinsk område og ble møtt av våre væpnede menn. Dette var våre folk, men ble utført i selvforsvar, sier Abu Obeida, talsperson for Hamas' militære ving, til Haaretz.

Uttalelsen er noe overraskende, siden Hamas har vært svært restriktive med å innrømme å ha deltatt i kamper med israelerne etter Gaza-krigen i fjor vinter. Innrømmelsen går imidlertid kun på kampene inne på palestinsk territorium.

- Ytterligere reaksjoner
Spenningen har økt nær Gaza-stripen den siste måneden med flere israelske luftangrep som følge av palestinske rakettangrep. I forrige uke ble en thailandsk arbeider drept i en kibbutz av en slik rakett.

- Hvis man ser på historien kan vi forvente ytterligere represalier fra israelske militære, sier Paul Wood, BBCs korrespondent i Jerusalem.