Forsøkte å knivstikke politimenn

To polititjenestemenn ble torsdag utsatt for det de mener er et drapsforsøk under ransaking av en leilighet i Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at polititjenestemennene hadde gjort funn av narkotika i en leilighet i Østbyen, ble de angrepet med kniv.

- En mann gikk til angrep på tjenestemennene. De trakk seg tilbake med mannen i hælene, og rakk å slenge igjen en dør før vedkommende hogg til. Kniven ble stående igjen i døra, sier politiinspektør Harald Moholt ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisens nettutgave.

Tre menn av afrikansk opprinnelse oppholdt seg i leiligheten da opptrinnet skjedde ved 11.30-tiden torsdag. Alle tre blir framstilt for varetektsfengsling fredag. Angriperen vil trolig bli siktet for drapsforsøk, de to andre for bruk og besittelse av narkotika.

- Vi er ikke vant til slikt her i byen. De involverte tjenestemennene er rimelig rystet. Dette viser at Trondheim har fått et nytt miljø bestående av afrikanere - et miljø som har en lav terskel for å utøve vold mot så vel politi som sivile. Det er en skremmende utvikling vi tar svært alvorlig, sier politiinspektøren.

Politidirektør Ingelin Killengreen har tidligere uttalt at trusler mot politiet er et alvorlig angrep på rettsstaten. Hun har varslet nye tiltak og retningslinjer som skal oppgradere etterforskningen av trusler og anslag mot politifolk.

NTB