<strong>KLARTE IKKE MÅLET:</strong> Ballongmannen Jonathan Trappe forsøkte å krysse Atlateren hengende i disse hundrevis av ballongene. Han måtte lande i Newfoundland. Foto: AP / Mark McBreairty / NTB Scanpix
KLARTE IKKE MÅLET: Ballongmannen Jonathan Trappe forsøkte å krysse Atlateren hengende i disse hundrevis av ballongene. Han måtte lande i Newfoundland. Foto: AP / Mark McBreairty / NTB Scanpix Vis mer

Forsøkte å krysse Atlanterhavet hengende i heliumsballonger

Det gikk ikke så bra som han hadde håpet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Ballongmannen» Jonathan Trappes forsøk på å krysse Atlanterhavet hengende i flere hundre heliumballonger, endte torsdag i Newfoundland, bare timer etter at han tok av.

- Dette ser ikke ut som Frankrike, skrev han på Facebook, ifølge USA Today.

Trappe var historiens første til å fly over Den engelske kanal, sittende på en stol drevet av store heliumballonger.

Trøbbel i lufta Nå håpet han at han skulle klare det originale stuntet - å fly med 300 heliumballonger - over Atlanterhavet, men allerede samme dag måtte han lande.

Da hadde han bare vært i lufta i noen timer.

39-åringen hadde ifølge USA Today trøbbel med ballongene da han var i lufta, men klarte likevel å lande uten komplikasjoner.

Det var forventet at turen skulle ta alt mellom tre og seks dager.

- Atlanterhavet har blitt krysset mange ganger, men aldri på denne måten, skrev Trappe på hjemmesiden sin før han tok av fra Maine, USA.

- Alles drøm? I 2010 forklarte Trappe til Sky News hva som inspirerte ham.

- Er ikke dette alle sin drøm? Å ta tak i en haug ballonger og bare drive av gårde?

- Nå har vi gjort det. Ikke bare har vi gjort det, vi har gjort det over Den engelske kanal, sa han videre.

<strong>MAINE TIL NEWFOUNDLAND:</strong> 39-åringen forsøkte å fly på heliumballongene fra Maine (A) og over Atlanterhavet, men måtte lande etter bare noen timer. Han kom ikke lenger enn til Newfoundland (B). Skjermdump: Google Maps
MAINE TIL NEWFOUNDLAND: 39-åringen forsøkte å fly på heliumballongene fra Maine (A) og over Atlanterhavet, men måtte lande etter bare noen timer. Han kom ikke lenger enn til Newfoundland (B). Skjermdump: Google Maps Vis mer

Det halsbrekkende stuntet var heller ikke da risikofritt. Om han landet i vannet risikerte han å drukne eller det var en viss fare for at han skulle krasje i franske strømledninger under landing.

- Det er risikoer knyttet til dette og vi jobber metodisk for å unngå disse og for å få en så trygg og morsom flytur som mulig, sa han den gang.

«Lawnchair Larry» Trappe er imidlertid kanskje ikke like kjent som Lawrence «Lawnchair Larry» Richard Walters, som fram til sin død i 1993 var kjent som mannen som blant annet fløy avgårde i et hjemmesnekra luftskip.

Med 45 heliumballonger fløy Walters, som ble kjendis av sine ville stunt, til 4 600 meter - og fra San Pedro i California til flyplassen Los Angeles.

Storfilmen «Up», «Se opp» på norsk, skal også være basert på Walters ville påfunn, ifølge Wikipedia. I filmen virkeliggjør Carl Fredrickson, en 78 år gammel, pensjonert ballongselger, endelig sin livslange drøm om et storslått eventyr: Han fester tusenvis av ballonger til huset sitt, og reiser langt, langt vekk.

Jonathan Trappe har foreløpig ikke kommentert det mislykkede forsøket på å krysse Atlanteren.

<strong>I 2010:</strong> Trapp landet på fransk jord etter den tre timer lange ballongturen over Den engelske kanal, 28. mai 2010. Han er derfor tidenes første til å fly med heliumballonger over kanalen. Foto: AP / NTB SCANPIX
I 2010: Trapp landet på fransk jord etter den tre timer lange ballongturen over Den engelske kanal, 28. mai 2010. Han er derfor tidenes første til å fly med heliumballonger over kanalen. Foto: AP / NTB SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer