- Forsøkte å lette på nytt

Landingen gikk galt da minst 87 personer omkom i flykrasjet i Phuket i Thailand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Christoffer Marken (25) fra Norrköping og kameraten Erik Nihlén (26) fra Stockholm i Sverige befant seg på katastrofeflyet i Phuket i dag. Dødstallene stiger stadig etter ulykken, og ifølge CNN har thailandske helsemyndigheter nå bekreftet at 87 personer er døde.

De to svenskene var blant de heldige som klarte å komme seg ut av det havarerte flyet.

- Når de skulle lande så merket de at noe var galt. Piloten forsøkte å rette opp flyet, men det slo ned i bakken, sier 25-åringens mamma Lise-Lotte Marken til Expressen.se.


De to kameratene bidro til at cirka 30 personer kom seg ut av vraket før det tok fyr. De satt ved en nødutgang, noe som kan ha vært livreddende denne gangen.

Det ble først meldt om st det var 128 personer om bord i ulykkesflyet, men flere nyhetsbyråer har justert tallet opp til 130.

- Forsøkte å lette igjen

- Folk skrek, gråt og var i sjokk samtidig som vrakdeler haglet, forteller Christoffer Marken til Aftonbladet.se.

Selv er han ikke fysisk skadet.

OVERLEVDE: Erik Nihlén (26) fra Stockholm satt sammen med kameraten Christoffer Marken (25) på flyet fra Bangkok til Phuket. De overlevde flykrasjen. Foto: Privat
OVERLEVDE: Erik Nihlén (26) fra Stockholm satt sammen med kameraten Christoffer Marken (25) på flyet fra Bangkok til Phuket. De overlevde flykrasjen. Foto: Privat Vis mer

Han forteller at piloten forsøkte å få flyet opp i luften igjen da han merket at landingen gikk galt.

- Det oppsto et problem ved landingen, og piloten forsøkte å lette på nytt. Men i stedet krasjet flyet utenfor landingsbanen, sier han.

Det var svært dårlig vær med mye regn da flyet skulle lande.

Erik Nihlén (26) fra Stockholm ringte hjem til sin mor rett etter ulykka.

- Han fortalte at han hadde overlevd flykrasj. Han var sjokkert og vi er sjokkerte. Samtalen var ganske kort, men vi sa at vi elsker hverandre, sier Eva Örnhammar, søsteren til Erik, til Expressen.se.

- Var i trøbbel allerede før landingen

Flyet hadde passasjerer fra en rekke land, blant andre Thailand, Sverige, Nederland, Australia, Iran, Irland, Østerrike og Storbritannia, ifølge CNN

En irsk overlevende, identifisert med fornavnet Sean, bekrefter de svenske guttenes forklaring om et smell før ulykken. Han forteller tv-kanalen TITV fra sykehuset at han skjønte at noe var galt allerede før flyet landet.

- Forsøkte å lette på nytt

- Man kunne forstå at flyet var i trøbbel da det skulle lande. Det lagde en lyd, et slags smell, forteller han ifølge nyhetsbyrået AP

Andre overlevende beskriver hvordan de flyktet gjennom vinduene fra det brennende flyet.

- Jeg så passasjerer omsluttet av flammer mens jeg tråkket over dem på vei ut av flyet. Jeg var redd for at flyet skulle eksplodere, så jeg løp av gårde, forteller Parinwit Chusaeng, en overlevende som kun fikk mindre brannskader, til The Nations tv-kanal.

Ingen nordmenn om bord

Det var ingen nordmenn om bord på flyet som krasjlandet på feriestedet Phuket i Thailand søndag med 128 passasjerer om bord, melder NTB. Den norske ambassaden i Thailand har mottatt en passasjerliste fra flyselskapet One-Two-Go, som de har gått igjennom og sjekket mot folkeregisteret.

– Vi har sjekket ut alle navn som kan høres norske ut, men ingen av de har kommet opp. Vi har også sjekket de andre navnene, og vi har ikke funnet noen som er norske, sier Norges ambassadør Merete Fjeld Brattested i Thailand til NTB.

FLYKRASJ: De to svenske kameratene kom seg ut av dette flyvraket i live.
REDDET UT FOLK: Redningsarbeidere arbeider ved flyvraket. De to svenskene var med på å få flere overlevende ut av flyvraket rett etter ulykken.