Forsøkte å partere kona, fikk elleve års fengsel

Prøvde å skjære av henne beinet mens barna så på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som var tiltalt for å ha forsøkt å partere sin kone i Skien natt til 25. oktober i fjor, er i Nedre Telemark tingrett dømt til elleve års fengsel. Han var tiltalt for å ha påført kona så grov vold at hun ville dødd uten akutt legebehandling.

Kokende vann Foruten at kvinnen ble påført alvorlige kuttskader, ble hun også helt kokende vann over. Kvinnen overlevde takket være rask førstehjelp og deretter omfattende behandling på sykehus.

Kvinnen ble liggende på sykehus i sju måneder etter mishandlingen. Retten mener det ikke foreligger noen formildende omstendigheter i saken bortsett fra at 42-åringen har erkjent straffskyld, skriver Telemarksavisa.

I dommen heter det at den tiltalte har begått en «gruoppvekkende legemsbeskadigelse». Retten mener 42-åringens mishandling av kona bærer preg av tortur.

For barna som var til stede under mishandlingen må det ha vært «en ubeskrivelig påkjenning å se at moren ble slått og skåret opp og høre henne skrike høyt og vedvarende som følge av dette,» heter det i dommen.

Fengselsstraffen var i samsvar med med aktors påstand.

Oppreisning 42-åringen er i tillegg til fengselsstraffen dømt til å betale den ti år yngre kona 350.000 kroner i oppreisning.

Tre barn var hjemme i leiligheten og så den grove volden. Barna er tilkjent 100.000 kroner hver i erstatning, skriver Varden. Kvinnen var gravid under mishandlingen, men mistet barnet.

Skyldte på depresjon Aktor mener det er skjerpende at tre av parets barn var vitner til hendelsen, og at kvinnen, som var gravid, mistet sitt ufødte barn.

Kvinnen og parets barn hadde fått oppholdstillatelse i Norge, mens mannen, som er fra et afrikansk land, ventet på en avgjørelse på sin søknad om opphold i Norge. Kvinnen og barna kom først til Norge, og 42-åringen forklarte at han ble deprimert av ventingen på svaret i Norge.

Kvinnen forklarte at hun er kristen, og at hun derfor har tilgitt ektemannen for handlingene. 42-åringen er funnet strafferettslig tilregnelig.

(NTB)