Forsøkte å rømme - aktor taklet tiltalt

- For lenge siden spilte jeg amerikansk fotball, sier aktoren og den tidligere yrkesoffiseren som hindret et rømningsforsøk fra tingretten i Malmö.

TAKLING: En aktor så seg nødt til å gripe inn da en tyveritiltalt mann i 20-åra forsøkte å rømme fra rettssaken mot ham i Malmö tingrett i mai. Foto: TT / NTB Scanpix
TAKLING: En aktor så seg nødt til å gripe inn da en tyveritiltalt mann i 20-åra forsøkte å rømme fra rettssaken mot ham i Malmö tingrett i mai. Foto: TT / NTB ScanpixVis mer

Da en tyveritiltalt mann i 20-åra forsøkte å rømme fra rettssaken mot ham i Malmö tingrett, måtte det en aktor til for å stanse rømningsforsøket.

- Jeg ble litt øm i skuldra, sier aktor Adrien Combier-Hogg til Expressen om taklinga han satte inn for å stanse den tiltalte fra å rømme.

Historien går som følger.

Tiltalt - igjen

I slutten av mai måtte en mann i 20-åra møte i tingretten. Han var igjen tiltalt for tyveri, etter å ha blitt dømt for det samme i Helsingborg i mars.

Aktor Adrien Combier-Hogg hadde gjort seg ferdig med sin sluttprosedyre, og det ble pause i saken mot mannen i 20-åra.

Vaktene i tingretten tok med seg den tiltalte til et oppholdsrom, men når forhandlingene skulle begynne igjen hørte aktor Combier-Hogg at noe hadde skjedd.

«Skrek»

Den tiltalte skal ha slitt seg fra vaktene, og skreket at han ikke ville havne i fengsel, heter det i rapporten aktoren har skrevet, ifølge Expressen. Han løp fra vaktene i korridoren utenfor tingrettssalen.

I veien sto aktoren, som taklet den tiltalte.

- For lenge siden spilte jeg amerikansk fotball, sier aktoren, som også har bakgrunn fra det svenske forsvaret som både røykdykker og yrkesoffiser.

Men det var ikke gitt at Combier-Hogg skulle gripe inn, forteller han til Expressen.

Dømt

- Jeg funderte litt på om jeg skulle la ham passere, for å la vaktene som sprang etter ham gjøre sin jobb. Men jeg bestemte meg for å gripe inn og forsøke å hjelpe til. Det viste seg å være riktig avgjørelse, sier aktoren til Expressen, som tidligere den dagen hadde bedt tingretten om å idømme den tiltalte fengselsstraff.

Og fengselsstraff ble det.

Den tiltalte ble dømt til én måneds fengsel. At det var andre gang på kort tid mannen var tiltalt for tyveri, var medvirkende til dommen, ifølge Expressen.