Forsøkte å sette fyr på varaordførerens bil

Politiet i Bodø etterforsker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En melding til politiet i Bodø om en bilbrann natt til torsdag, viste seg være et forsøk på å sette fyr på bilen til varaordfører Synne Bjørbæk fra partiet Rødt.

Politiadvokat Charlotte Ringkjøb bekrefter overfor Dagbladet at det dreier seg om varaordførerens bil, og at politiet har satt i gang etterforskning.

- Det var en tilfeldig forbipasserende som oppdaget at det brant like bak varaordførerens bil på hennes parkeringsplass ved rådhuset. Han fikk slokt brannen i en tøyfille like ved det ene dekket. Et bilde fra åstedet tyder på at dekket ble såpass skadd at det må byttes, sier politiadvokaten.

Det var den forbipasserende som oppdaget flammene som selv ringte politiet etter at han hadde fått kvalt flammene.

- Sjeldent
- Varordføreren er avhørt i dag på vanlig vis. Politiet har ikke grunnlag for å tro at det ligger politiske motiver bak, sier polititadvokat Charlotte Ringkjøb.

Hun legger til at det er sjeldent at biler blir forsøkt påtent i hennes politidistrikt, og at det ikke var flere slike tilfeller i går kveld.

- Den forbipasserende oppdaget flammene noen minutter over midnatt. Politiet er interessert i observasjoner fra området rundt rådhuset mellom klokka 24 og 00.45, sier politijuristen.

- Heftige debatter
- Jeg ble gjort oppmerksom på hendelsene da politiet ringte meg i natt. Jeg kan bekrefte at det var min bil som ble forsøkt påtent, sier varaordfører Synne Bjørbæk til Avisa Nordland.  

Bjørbæk sier til avisa at hun ikke har mottatt noen trusler.  

- Det har vært noen heftige debatter den siste tiden, blant annet om flyktningsituasjonen, men vi tåler sterke debatter, sier hun.

Det var etter kommunevalget i fjor høst at nye Bodø kommunestyre ble konstituert med Ida Pinnerød (Ap) som ordfører og Synne Bjørbæk (Rødt) som varaordfører i spissen for et rødgrønt flertall.

Helt ødelagt
Høyre bakdekk er helt ødelagt.

- Jeg kunne kjøre den korte veien hjem, men må bytte dekket, som ser forkullet ut. Det var flaks at en forbipasserende kom så raskt forbi. Bilen sto helt inntil rådhuset med bensin på tanken, og det kunne gått verre, sier Synne Bjørbæk (31) til Dagbladet om dekkbrannen i hennes Saab stasjonsvogn.

Hun har snakket både med politiet og ordfører Ida Pinnerød om situasjonen.

- Jeg har ingen teorier om det er folk fra spesielle miljøer som er ute etter meg. Det har vært opphetede debatter også om andre saker jeg har frontet før debatten om regjeringens flyktning- og asylpolitikk.

- Men jeg har ikke fått rettet noen trusler direkte mot meg da elelr nå. Så dette branntilløpet får politiet håndtere på vanlig vis. Vi har gode erfaringer med politiet her i byen, sier varaordføreren og adresser spørsmål om sikkerhet dit.