Forsøkte å sette fyr på varaordførerens bil

Politiet i Bodø etterforsker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En melding til politiet i Bodø om en bilbrann natt til torsdag, viste seg være et forsøk på å sette fyr på bilen til varaordfører Synne Bjørbæk fra partiet Rødt.

Politiadvokat Charlotte Ringkjøb bekrefter overfor Dagbladet at det dreier seg om varaordførerens bil, og at politiet har satt i gang etterforskning.

- Det var en tilfeldig forbipasserende som oppdaget at det brant like bak varaordførerens bil på hennes parkeringsplass ved rådhuset. Han fikk slokt brannen i en tøyfille like ved det ene dekket. Et bilde fra åstedet tyder på at dekket ble såpass skadd at det må byttes, sier politiadvokaten.

Det var den forbipasserende som oppdaget flammene som selv ringte politiet etter at han hadde fått kvalt flammene.

- Sjeldent - Varordføreren er avhørt i dag på vanlig vis. Politiet har ikke grunnlag for å tro at det ligger politiske motiver bak, sier polititadvokat Charlotte Ringkjøb.

Hun legger til at det er sjeldent at biler blir forsøkt påtent i hennes politidistrikt, og at det ikke var flere slike tilfeller i går kveld.

- Den forbipasserende oppdaget flammene noen minutter over midnatt. Politiet er interessert i observasjoner fra området rundt rådhuset mellom klokka 24 og 00.45, sier politijuristen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer