- Forsøkte å smugle 47 afghanere til Australia

Ble avslørt da båten eksploderte og fem ble drept.

FØR EKSPLOSJONEN: Båten fraktet 47 afghanske asylsøkere, men den sprengte før den kom inn til australsk havn. Det spekuleres i om båten var nedynket i bensin og at dette forårsaket eksplosjonen. En mann fra Indonesia må nå møte i retten for å svare på anklagene om at han forsøkte å smugle afghanerne inn i landet. Han risikerer 20 år i fengsel. Foto: AFP/Australian Customs & Border Protection Service/SCANPIX
FØR EKSPLOSJONEN: Båten fraktet 47 afghanske asylsøkere, men den sprengte før den kom inn til australsk havn. Det spekuleres i om båten var nedynket i bensin og at dette forårsaket eksplosjonen. En mann fra Indonesia må nå møte i retten for å svare på anklagene om at han forsøkte å smugle afghanerne inn i landet. Han risikerer 20 år i fengsel. Foto: AFP/Australian Customs & Border Protection Service/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): En mann fra Indonesia må møte i australsk rett for å svare på anklagene om at han forsøkte å smugle 47 afghanske asylsøkere med en liten tråbåt inn til Australia den 15. april i år.

Mannen var en del av besetningen på båten.

Men smuglingsforsøket gikk veldig galt på veien til Darwin i Australia da båten plutselig eksploderte i ute det Indiske hav. Fem afhganere ble drept og så mange som 40 skadd i eksplosjonen.

Uklar årsak Mannen, som risikerer 20 år i fengsel, mistenkes ikke for å stå bak eksplosjonen.

Australske myndigheter ønsker ikke å spekulere i hva som kan være bakgrunnen for den, men det hevdes at den lille trebåten var blitt dynket med bensin rett før eksplosjonen, melder nyhetsbyrået AP.

Ifølge byrået har ikke politiet sagt om de kommer til å sikte noen for eksplosjonen og dødsfallene.

ABCNews skriver at politiet har etterforsket eksplosjonen. De har 40 av asylsøkerne som var om bord, men har ikke kommet til en konklusjon om det skyldtes en ulykke eller sabotasje.

- Ble skaddDen siktede mannen svarte ikke på straffskyld under første høring i en rettssal i Darwin. Hans forsvarer, Ambrith Abayasekara, la heller ikke ned påstand om kausjon for den mannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer