Forsøkte å smugle sin døde slektning om bord på flyet

De to kvinnene plasserte 91-åringen i en rullestol, satte på ham solbriller og sa at han sov.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): I Storbritannia er to kvinner på henholdsvis 44 og 66 år arrestert etter et noe uvanlig smuglingsforsøk.

Det var lørdag at ansatte i skranken hos lavprisselskapet Easy Jet fattet mistanke da de to kvinnene forsøkte å sjekke inn en mannlig medpassasjer på John Lennon-flyplassen i Liverpool.

Den gamle mannen satt i en rullestol, iført solbriller, og så ikke ut til å røre seg i det hele tatt. Da to ansatte, som var bekymret for mannens helse forsøkte å snakke til ham, skjønte de at noe var galt og tilkalte politiet.

Da politiet kom til innsjekkingsskranken oppdaget de at mannen slett ikke sov, men at han var død. De to kvinnelige slektningene ble pågrepet på stedet.

En anonym kilde ved flyplassen sier til britiske Daily Mail:

- De forsøkte å få ham om bord i en rullestol. Han hadde på seg solbriller. Men han var død før de fikk ham i en taxi. Han hadde allerede vært død i en dag.

Politiets teori er at kvinnene forsøkte å smugle den døde slektningen om bord for å unngå de høye kostnadene ved å få fraktet liket av ham til hjemlandet Tyskland. Den døde skal være en 91 år gammel tysk statsborger.

Det antas at kvinnene satte kursen for flyplassen lørdag morgen fra et hus i Oldham i Manchester. Til taxisjåføren skal de to ha forklart at den eldre mannen sov.

Taxisjåføren skal ha blitt svært rystet da han senere fikk høre at det dreide seg om en død mann.

Kvinnene på 44 og 66 år er nå avhørt og løslatt mot kausjon.