Forsøkte å sprenge opp nattsafe på storsenter

Men tyvene gikk trolig tomhendte fra stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 4.10 meldte en vekter i fra til Follo politidistrikt om at en nattsafe var forsøkt sprengt opp på Vestby storsenter.

- Vi sendte dermed en hundepatrulje til stedet. De så at det er en dropsafe som er forsøkt sprengt opp. Det var en kraftig eksplosjon. De ser blant annet takplater som har falt ned og fragmenter fra safen på veggene, sier operasjonsleder Marienne Coldevin-Kverme i Follo politidistrikt til Dagbladet.

- Hunden søker i området og markerer på en gjenstand ute i terrenget. Markeringen gjorde at bombegruppa ble tilkalt. Bombegruppa har sikret gjenstanden, som trolig er sprengstoff, sier hun videre.

Coldevin-Kverme opplyser at de har gjennomsøkt senterkontoret og området forøvrig uten ytterligere funn. Men tyvene gikk trolig tomhendte fra åstedet.

- Vi vil gjøre en kriminalteknisk undersøkelse i løpet av dagen, men slik det ser ut ved første øyekast ser det ikke ut til at de klarte å åpne safen.

BRØT SEG INN: Det var denne knuste ruta som gjorde at politiet slo alarm. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
BRØT SEG INN: Det var denne knuste ruta som gjorde at politiet slo alarm. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer

Sporene etter eventuelle gjerningspersoner stopper like utenfor storsenteret og politiet har lite å gå på.

- Vi har ingen opplysninger om gjerningspersoner. Vi kommer til å sikre spor i området, blant annet fra overvåkningskameraer.

Christin Werge Johansen opplyser til Dagbladet at safen så svært ødelagt da hun så den.

- Det gjenstår å se om de fikk med seg innmaten, sier hun.

KRIMINALTEKNISKE UNDERSØKELSER: Her er politiets kriminalteknikere på plass for å gjøre undersøkelser på åstedet. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
KRIMINALTEKNISKE UNDERSØKELSER: Her er politiets kriminalteknikere på plass for å gjøre undersøkelser på åstedet. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer