Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Forsøkte å stjele bil på Tjuvøya på Røst

Få fluktruter til fastlandet.

UTFORDRENDE FLUKTRUTER: På Røst er det bare 11 kilometer bilvei å boltre seg på og fergefarten over til Bodø og fastlandet tar nesten fire timer. Kart: Google maps
UTFORDRENDE FLUKTRUTER: På Røst er det bare 11 kilometer bilvei å boltre seg på og fergefarten over til Bodø og fastlandet tar nesten fire timer. Kart: Google maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Øya Røst i havgapet utenfor Bodø har cirka 500 innbyggere.

Torsdag var noe så sjeldent som et forsøk på biltyveri på øya, melder an.no.

- Røst er et lite øysamfunn og ingen låser dørene sine der. En person hadde tatt seg inn i en bil og forsøkt å starte den, men han kom seg ikke avgårde. Det er er ganske store skader på rattverket blant annet, sier operasjonsleder Mats Bernhoft i Salten politidistriktet til Dagbladet.

Personen som mistenkes for biltyveriet ble meldt inn til politiet av bileieren. Saken skal politianmeldes på mandag, opplyser politiet.

Hadde biltyven fått start på bilen hadde vedkommende hatt en stor utfordring med å komme seg vekk.

- Det er begrensa med bilvei på Røst, bare 11 kilometer. Eneste forbindelse til fastlandet er en daglig fergeavgang som tar tre timer og 45 minutter. Jeg tror det hadde blitt oppdaget og oppklart innen det, sier operasjonslederen.

- Røst er vel ikke det smarteste stedet å forsøke seg på bilbrukstyveri, legger han til.

Hele Norges coronakart