Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forsøkte å ta sitt eget liv

Skoledrapsmannen skjøt mot klasse med 20 elever.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ni personer er bekreftet drept, og 22-åringen som skjøt vilt rundt seg på den finske yrkesskolen i formiddag, har skutt seg selv og forsøkt å  ta sitt eget liv, opplyste politiet på en pressekonferanse i Kauhajoki like før klokka 13.

22-åringen er brakt til universitetssykehuset i Tammerfors med skuddskader i hodet, opplyste politiet på pressekonferanse, ifølge nyhetssendingen klokka 13 til

Radio Vega, lokalradioen i Österbotten til det finske statlige kringkastingsselskapet YLE.

Situasjonen er fortsatt kaotisk. En time tidligere opplyste en lege i kriseteamet til samme radiostasjon at mannen hadde skutt seg selv og tatt sitt eget liv.

Skolens datalærer Raimo Kytölä forteller til Radio Vega at han var utenfor skolens område en tur i butikken da han plutselig så ambulanser og politibiler på vei til skolen.

- Vi vet at mange er truffet etter at en maskert mann kom inn på skoleområdet. Han var først innom to bygninger med elever og lærere før han begynte å skyte, sier læreren til den finske radiostasjonen.

Skjøt mot tentamensklasse på 20

Ifølge flere finske medier skal han ha begynt å skyte mot personer i bygningen for husstell- og kokkeopplæring.

 KRISEOMRÅDE:  Det var 200 elever på yrkesskolen i Kauhajoki da den maskerte og mørkkledde mannen dukket opp med våpen i formiddag. Arkivfoto: SCANPIX/LEHTIKUVA.
KRISEOMRÅDE: Det var 200 elever på yrkesskolen i Kauhajoki da den maskerte og mørkkledde mannen dukket opp med våpen i formiddag. Arkivfoto: SCANPIX/LEHTIKUVA. Vis mer

Rektor Tapio Varmola opplyser til YLE at mannen startet skytingen i et klasserom der 20 elever var opptatt med tentamen.

Han skal også ha skutt mot polititjenestemenn.

En av bygningene på skolen ble satt i brann. Brannalarmen gikk samtidig som 22-åringen startet å skyte klokka 10.47.

En vaktmester så 22-åringen komme med en veske, og politi og skolepersonalet var lenge redd for at han hadde med seg sprengstopp i tillegg til våpen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!