Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forsøkte å voldta naboen. Hjemme hos 22-åringen fant politiet dødslista

Den danske mannen skal for retten i november.

LISTE: En 22 år gammel dansk mann er tiltalt for voldtekts- og drapsforsøk. Hjemme hos ham gjorde politiet et skremmende funn. Foto: Liselotte Sabroe / NTB Scanpix
LISTE: En 22 år gammel dansk mann er tiltalt for voldtekts- og drapsforsøk. Hjemme hos ham gjorde politiet et skremmende funn. Foto: Liselotte Sabroe / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 22 år gammel mann fra Aalborg i Danmark skal i november for retten der han står tiltalt for voldtekts- og drapsforsøk på sin 24 år gamle kvinnelige nabo.

Men det var først da politiet ransaket hjemmet til 22-åringen, at de skjønte omfanget av det den unge mannen hadde planlagt.

Overfall

Ifølge tiltalen var det på kvelden den 2. januar i år at 22-åringen tok seg inn i naboens leilighet. Han var maskert og hadde med seg både øks og strips.

I en pressemelding fra Østjyllands politi står det at mannen slo kvinnen, og at han tok kvelertak på henne slik at hun på et tidspunkt mistet bevisstheten.

Han skal så ifølge tiltalen ha forsøkt å voldta henne mens han truet med å slå henne ihjel, men kvinnen klarte å flykte fra stedet.

Kort tid etter hadde hun tilkalt politiet, og de kunne pågripe 22-åringen.

- Ble funnet en liste

Da politiet så gikk gjennom leiligheten til den unge mannen, gjorde de en skremmende oppdagelse - en liste med 17 navngitte personer som han skal ha planlagt å drepe eller voldta.

Nabokvinnens navn sto også på lista.

- Det ble funnet en liste med navn- og adresseopplysninger hos ham, forklarer Dorthe Lysgaard til nyhetsbyrået Ritzau. Hun er spesialanklager i saken.

Hun kunne videre fortelle at det var både kvinner og menn på lista. De fleste kvinnene var på hans egen alder.

Blant navnene på lista fant de også Anne Marie Roum Svendsen. Hun er øverste sjef for Nordjyllands politi, og politidistriktet er derfor inhabilt i etterforskningen selv om beslaget ble gjort i Aalborg. Derfor etterforskes saken av Østjyllands politi i stedet.

Vil be om forvaring

Lysgaard sier også at mannen har vært varetektsfengslet siden januar, og at politiet har jobbet både lenge og grundig før de tok ut tiltalen.

- Tiltalen omfatter ytterst alvorlige forhold, og etterforskningen har vært omfattende. Dette gjelder spesielt de digitale sporene i saken. Neste skritt blir å få saken ført for retten, sier hun.

Saken mot 22-åringen begynner i Aalborg den 12. november. Politiet vil be om at han blir dømt til forvaring.

Hele Norges coronakart