Forsøkte drepe kona to ganger

Tegnet først livsforsikring på henne verdt millionbeløp, hevder aktor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 32 år gammel familiefar er tiltalt for drapsforsøk på sin kone etter at han ved to anledninger skal ha forsøkt å ta livet av henne på måter som var fordekt som ulykker.

Ved det første tilfellet kjørte han bilen sin ut i fjord, mens kona og barnet deres satt i bilen. Mannen reddet barnet ut av bilen, men kona kom fra det med livet i behold fordi hun klarte å redde ut seg selv.

- For politiet så det mest ut som en vanlig trafikkulykke, selv om det nok var noen merkelige omstendigheter, sier politiadvokat Karsten Monsen ved Rogaland politidistrikt til VG.

Uhell på badet

Dagen etter utforkjøringen tok kona seg et bad. Da skal 32-åringen ha kastet en forsterker tilkoblet strømnettet ned i badekaret. Apparatet kortsluttet uten at kona ble skadd.

Tiltalte nekter straffskyld og forsvares av advokat Trygve Staff.

Kvinnen skal ha anmeldt mannen sin etter at paret gikk fra hverandre. Begge skal ifølge VG ha forklart at de praktiserte en egen form for alternativ religion, og at de var blitt enige om å ta setget videre og gå over i en annen dimensjon i forkant av drapsforsøkene.

Men først tegnet ektemannen en livsforsikring på kona verdt et millionbeløp. Nå risikerer han flere år bak murene i stedet.