Forsøkte tenne på seg selv i protest mot Kina

Den olympiske ilden er i Sør-Korea.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nord-Koreaneren Son Jong Hoon forsøkte å sette fyr på seg selv for å stoppe den olympiske ilden i Seoul.


Mannen ønsket å protestere mot deportering av nordkoreanske flyktninger fra Kina, og hevdet at han selv har flyktet fra Nord-Korea, skriver NTB.

Vil redde broren

Son hadde dynket seg selv i bensin, men politiet tok ham før han klarte å tenne på seg selv. 45-åringen er flyktning fra Nord-Korea og har forsøkt å redde broren fra å bli henrettet. Broren som bor i Nord-Korea ble beskyldt for å være spion etter at de to hadde et hemmelig møte i Kina.

I dag kom OL-ilden til Seoul, godt voktet av flere tusen politifolk. Flere hundre Kina-støttespillere hadde møtt opp for å se fakkelen, ifølge AP.

De hadde kinesiske flagg og kastet stein på demonstranter som er anti-Beijing.

Men det var ingen andre som forsøkte å stoppe fakkelen under den fire og en halv time lange turen rundt i Seoul, som selv var vertskap for sommer-OL i 1988.

Til Nord-Korea i morgen

FORSØKTE Å TENNE PÅ SEG SELV: Son Jong Hoon forsøkte å sette fyr på seg selv for å stoppe den olympiske ilden i Seoul. Foto: AP/SCANPIX
FORSØKTE Å TENNE PÅ SEG SELV: Son Jong Hoon forsøkte å sette fyr på seg selv for å stoppe den olympiske ilden i Seoul. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Det var ingen som ble skadd, med unntak av en journalist som ble fikk en stein i hodet fra Kina-supporterne.

Seoul er et av de siste stoppene før den olympiske ilden kommer til Hong Kong på onsdag. I morgen skal ilden for første gang i historien til Nord-Korea. Det er ikke ventet at det vil bli bråk når den ankommer ettersom myndighetene har nulltoleranse for opprør.

Forsøkte tenne på seg selv i protest mot Kina