Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Forsonende møte om sex-klinikk

Hamar (NTB): Skeptiske naboer til en ny behandlingsinstitusjon for rusmisbrukere og sex-avhengige i Furnes på Hedemarken ble mer beroliget etter at det ble trommet sammen til informasjonsmøte mandag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi vil ikke ha en institusjon for rusmisbrukere og sex-avhengige helt innpå dørene våre, forkynte naboene til det tidligere Furnes pensjonat da planene om det nye behandlingssenteret ble kjent for en ukes tid siden.

Enkelte fryktet en «invasjon» av både pedofile og voldtektsforbrytere, og det ble resolutt satt i verk en underskriftsaksjon mot planene. Men nå er oppropet sendt i ovnen, tonen er forsonende, og adictolog Arvid M. Karlsen ved det nye Furnes Kurssenter håper at alle misforståelser skal være ryddet av veien.

- Reaksjonene som kom var egentlig nokså menneskelige, sier han, og opplyser at informasjonsmøtet var planlagt allerede før «naboopprøret» startet.

Det er selskapet Samverkan-gruppen Norge AS som skal drive det private behandlingshjemmet like nord for Hamar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!