Forsonlig tone etter toppmøte

Tonen var forsonlig etter toppmøtet mellom statsminister Kjell Magne Bondevik og arbeiderpartileder Thorbjørn Jagland om revidert nasjonalbudsjett fredag ettermiddag. Ingen av dem utelukket at de to partiene kan samarbeide for å få 1998-budsjettet endelig i havn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Møtet ble holdt i en god tone. Jeg er litt mer optimistisk, sa statsministeren.

- Det har vært en god diskusjon, konkluderte Jagland.

Møtet med Ap-ledelsen var det første i rekken fredag for Bondevik og finansminister Gudmund Restad. Etter Jagland troppet de andre opposisjonslederne opp i tur og orden.

På møtet ba Jagland nok en gang regjeringen sannsynliggjøre sine inndekninger i årene som kommer for å legge grunnlaget for et konstruktivt og ansvarlig budsjettsamarbeid i Stortinget. Han viste til at det er presstendenser i norsk økonomi, og at resultatet kan bli økte renter, økt pris- og

kostnadsvekst og svekket konkurranseevne dersom ikke finanspolitikken strammes til.

- Ap vil bidra på en ansvarlig måte. Vi er blitt lovet skriftlige svar fra regjeringen. Vi har hatt en god diskusjon. Nå vil vår finanspolitiske hovedtaler Hill-Marta Solberg føre samtaler i finanskomiteen om revidert nasjonalbudsjett, sa Jagland.

- Jeg ser litt mer optimistisk på situasjonen. Det viktige nå er å få på plass revidert så fort som mulig slik at vi kan stabilisere norsk økonomi og hindre ytterligere renteoppgang, sa statsminister Kjell Magne Bondevik.

NTB