FORSONT: Senterpartileder Liv Signe Navarsete og Janne Endal Andersson roste hverandres engasjement for sykehusene og ble forsont da de møttes på Skei hotell i dag. Navarsete la til at hun satte pris på Endal Anderssons storsinn etter utblåsningen. Men sykehusaktivisten mener fortsatt at Navarsete tar feil. Foto: Svein Heggheim/Firda
FORSONT: Senterpartileder Liv Signe Navarsete og Janne Endal Andersson roste hverandres engasjement for sykehusene og ble forsont da de møttes på Skei hotell i dag. Navarsete la til at hun satte pris på Endal Anderssons storsinn etter utblåsningen. Men sykehusaktivisten mener fortsatt at Navarsete tar feil. Foto: Svein Heggheim/FirdaVis mer

Forsont, men mener fortsatt at Navarsete har feil strategi i sykehussakene

Sykehusaktivist Janne Endal Andersson frykter vi ender opp med "kvasi-sentralsykehus" som kan litt om alt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NORDFJORDEID (Dagbladet): Onsdag ble sykehusaksjonist Janne Endal Andersson hudflettet av Kommunalminister og SP-leder Liv-Signe Navarsete.

I dag møttes de og ble forsont.

- Du kom ikke med noe kynisk manus da du møtte oss, men snakket rett fra hjertet. Og det synes jeg faktisk er veldig bra, sa Endal Andersson til den angrende Sp-lederen.

Selv skrøt Navarsete av sykehusaksjonistens storsinn.

- Jeg setter pris på at du er ei storsinna dame, og skjønner og forstår fordi du selv er engasjert. Jeg brenner og du brenner, sa Navarsete.

De gode ordene til tross; Janne Endal Andersson er ikke enig i Navarsetes måte å håndtere sykehussakene på.

Feil strategi - Vi ble forsont, men jeg mener Senterpartiet har feil strategi når sentrale og lokale Sp-politikere ønsker seg mer penger til sentralsykehus som i Førde, på bekostning av lokalsykehuset i Nordfjordeid.
Da er de med på sentralisering etter min mening.

Egentlig er det jeg som burde stått der og vært rasende, og ikke Navarsete, sier hun.

Kvasi-sykehus - Jeg kan ikke fatte at de kan sitte som Sp-politikere og drive sentralisering når de heller burde kjempet med nebb og klør for å beholde livsviktige funksjoner ved lokalsykehusene.

Alt vi ber om er et velfungerende sykehus som har de mest livsviktige funksjonene som akuttmottak og fødeavdeling.

Her på Nordfjordeid har sykehuset også bygd opp en av landets beste ortopediske avdelinger hvor folk kommer langveis fra for å få hjelp.

Selv vi må vi selvfølgelig regne med å reise når vi får sykdommer de er gode på andre steder i landet, som for eksempel kreftsykdommer.

Det vi ender opp med nå er det jeg kaller for "kvasi-sentralsykehus" som kan litt om alt, og ikke er skikkelig gode på noe.

Trygghet Janne Endal Andersson har i over et døgn vært på alles lepper etter at hun ble hudflettet av Navarsete for åpent kamera.

Selv har Nordfjordkvinnen født tre barn, ett i Italia, ett på Ullevaal i Oslo og et på Nordfjordeid sykehus som om to år vil miste sin fødestue. For henne er trygghet viktigst.

- Selv om de har en klovn til statsminister skjønner italienerne at det er viktig med gode lokale sykehus som tar vare på sine livsviktige funksjoner og gir trygghet.

Jeg følte meg aldeles trygg og i gode hender i Italia. Det gjorde jeg også her på Nordfjordeid, men på Ullevaal måtte jeg føde på venterommet.

Trygghet er det viktigste for oss. Den tryggheten er i ferd med å forsvinne med den politikken som føres nå, sier hun.

Forstår - Hvorfor ble Navarsete så indignert og sint tror du?
- Jeg tror sinnet ble utløst mer på grunn av kameler hun har fortært i regjering enn det jeg sa til henne.
Jeg tviler ikke på at hun har jobbet og kjempet hardt for sin politikk, en politikk jeg er uenig i.

- Du mener hun burde gått ut av regjeringen?

- Hun er her fra Sogn og Fjordane og må gi tapt på distriktsutbygging. Da burde hun ha trukket seg.

Hadde hun gjort det i sykehussaken hadde Jens Stoltenberg vært nødt til å gå til Stortinget med saken.

Det hadde han ikke likt noe særlig. Han forstår kun rå makt, derfor burde Navarsete truet med å gå ut, sier hun.

MØTTES: Det har vært et hektisk døgn for sykehusaktivist Janne Endal Andersson etter at hun ble hudflettet av Navarsete. I dag møttes de to. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG/Dagbladet
MØTTES: Det har vært et hektisk døgn for sykehusaktivist Janne Endal Andersson etter at hun ble hudflettet av Navarsete. I dag møttes de to. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG/Dagbladet Vis mer