Forspranget glipper

Al Gore får flere stemmer etter fintellingen i Florida. Med 98 ekstra-stemmer fra valgkretsen Volusia, har George W. Bushs forsprang minket til under 300 stemmer totalt i delstaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gore økte sine stemmer med 241 etter fintellingen i Volusia, mens Bush fikk 143 ekstrastemmer. Det gir Gore en økning på 98 stemmer, noe som minker Bushs forsprang til rundt 290 stemmer.

I dag avgjorde en dommer at den manuelle tellingen skulle avsluttes klokka 23.00 norsk tid i kveld. Men både Gore og Bush tolket dommerkjennelsen til sin fordel.

Kjennelsen åpner nemlig for at stemmer kan tas med også etter fristens utløp, noe som går i favør av Al Gore. Bush på sin side var fornøyd med at hans krav om at fintellingen skulle avsluttes, ble tatt til følge.

- Med denne avgjørelsen har vi muligheten til en fullstendig, rettferdig og nøyaktig summering av stemmene som er avgitt i Florida, sa tidligere utenriksminister Warren Christopher, som er medlem av Gores valgkampstab.

- Vårt forslag til Gore-kampanjen er at begge sider aksepterer fristen i dag, og at Bush-kampanjen på sin side aksepterer all manuell telling fram til denne fristen, sa republikanernes valgobservatør James Baker ifølge NTB.

Begge sider skal ha akseptert at poststemmer fra amerikanere i utlandet som kommer inn innen midnatt, skal legges til valgresultatet.