- Først Andreas, nå Marie?

STAVANGER (Dagbladet): Småbarnsforeldrene Geir Asbjørnsen (31) og Elin Tjessem (32) syntes forslaget om kontantstøtte til alle ett- og toåringer var en god nyhet. Får sentrumsregjeringen forslaget igjennom, blir også lille Marie kontantstøttebarn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Andreas på to og et halvt er allerede kontantstøttebarn.

For høsten 1996 ble familien Asbjørnsen/Tjessem på Hundvåg, som én av 122 Stavanger-familier, trukket ut til å være med på kommunens toårige prøveordning med kontantstøtte.

- Jeg var nettopp blitt arbeidsledig, så tilbudet passet kjempeflott. Alternativet måtte blitt en eller annen dårlig betalt deltidsjobb, sier Elin Tjessem.

Det lille ekstra

Elins vurdering stemmer godt overens med en av konklusjonene i en rapport Asplan Viak har utarbeidet for Stavanger kommune: Kontantstøtten kan være det ekstra som gjør at mor velger å være hjemme framfor å være i arbeid, heter det. Men verken Geir eller Elin ser noe galt i et slikt valg.

Geirs jobb som instrumentingeniør medfører mye reising, både ut i Nordsjøen og til England. Ingen av dem var derfor i tvil om at en kontantstøtteordning ville være det rette for dem.

- Nå er i hvert fall én av oss hjemme. Jeg ville hatt dårlig samvittighet over å ha barn i barnehagen fra åtte om morgenen til halv fem om ettermiddagen. Dessuten er vi en rekke mødre her i nabolaget som kommer veldig godt overens, sier Elin fornøyd.

Blink

I det nye byggefeltet med 22 like hus på øya Hundvåg rett utenfor Stavanger sentrum, passer mødrene på hverandres unger når det trengs. Barna kjenner hverandre godt, og flyr ubekymret omkring.

For Geir var Valgerds melding på Dagsrevyen i går kveld bare gode nyheter.

At familien får 36 000 kroner for at lille Marie skal få være hjemme, hvis regjeringen får det som den vil, synes han er midt i blinken.

- Men det viktigste med forslaget synes jeg er at folk får valgfrihet. Det skal vel ikke være meningen å tvinge mødrene tilbake til kjøkkenbenken? spør Geir Asbjørnsen.

KONTANT:</B> 24 000 kroner i året fikk mamma Elin og pappa Geir i kommunal kontantstøtte for Andreas. Nå kan de til høsten få statlig kontantstøtte for lille Marie.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer