- Først Andreas, nå Marie?

STAVANGER (Dagbladet): Småbarnsforeldrene Geir Asbjørnsen (31) og Elin Tjessem (32) syntes forslaget om kontantstøtte til alle ett- og toåringer var en god nyhet. Får sentrumsregjeringen forslaget igjennom, blir også lille Marie kontantstøttebarn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Andreas på to og et halvt er allerede kontantstøttebarn.

For høsten 1996 ble familien Asbjørnsen/Tjessem på Hundvåg, som én av 122 Stavanger-familier, trukket ut til å være med på kommunens toårige prøveordning med kontantstøtte.

- Jeg var nettopp blitt arbeidsledig, så tilbudet passet kjempeflott. Alternativet måtte blitt en eller annen dårlig betalt deltidsjobb, sier Elin Tjessem.

Det lille ekstra

Elins vurdering stemmer godt overens med en av konklusjonene i en rapport Asplan Viak har utarbeidet for Stavanger kommune: Kontantstøtten kan være det ekstra som gjør at mor velger å være hjemme framfor å være i arbeid, heter det. Men verken Geir eller Elin ser noe galt i et slikt valg.

Geirs jobb som instrumentingeniør medfører mye reising, både ut i Nordsjøen og til England. Ingen av dem var derfor i tvil om at en kontantstøtteordning ville være det rette for dem.

- Nå er i hvert fall én av oss hjemme. Jeg ville hatt dårlig samvittighet over å ha barn i barnehagen fra åtte om morgenen til halv fem om ettermiddagen. Dessuten er vi en rekke mødre her i nabolaget som kommer veldig godt overens, sier Elin fornøyd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer