Først arresterte USA den indiske diplomaten. Nå tar India hevn

Går etter ambassadeansattes ektefeller.

ARRESTERT OG KROPPSVISITERT:  Indias visegeneralkonsul Devyani Khobragade ble tidligere denne måneden arrestert og kroppsvisitert. Det har ført til en tilspisset diplomatisk situasjon mellom India og USA. Foto: Reuters /NTB Scanpix
ARRESTERT OG KROPPSVISITERT: Indias visegeneralkonsul Devyani Khobragade ble tidligere denne måneden arrestert og kroppsvisitert. Det har ført til en tilspisset diplomatisk situasjon mellom India og USA. Foto: Reuters /NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En diplomatisk konflikt mellom India og USA tilspisser seg nå ytterligere, melder BBC News.

Konflikten startet da den indiske visegeneralkonsulen i USA,  Devyani Khobragade, ble arrestert, satt i håndjern og utsatt for full kroppsvisitering i New York den 12. desember i år.

Khobragade er siktet for visumsvindel og for underbetaling av hushjelpen sin.

Opprettholder siktelsen Diplomaten nekter for alle anklagene og beskylder på sin side hushjelpen for tyveri og for forsøk på utpressing. Hun ble sendere løslatt mot kausjon.

Indiske myndigheter krever at siktelsen droppes. De forlanger også en unnskyldning fra USA for den angivelige «ydmykelsen» av deres diplomat.

Men selv om USAs utenriksminister John Kerry har sagt at hendelsen er beklagelig, har det amerikanske utenriksdepartementet gjort det klart at siktelsen opprettholdes.

Dette vekker sterke reaksjoner i India. Nå svarer de med hevn.

Indiske myndigheter har startet undersøkelser av arbeidsforhold for ektefeller og slektninger av amerikanske ambassadeansatte. De sjekker nå om det kan være brudd på skattebestemmelser for ambassadeansattes ektefeller som har jobbet på amerikanske skoler i India.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer