Først ble Breivik avbrutt av dommeren. Så nektet han å vitne om World of Warcraft

Terroristen kjeklet i retten.

KRANGLETE I RETTEN: Anders Behring Breivik. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet
KRANGLETE I RETTEN: Anders Behring Breivik. Foto: Torbjørn Berg/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Terroristen Anders Behring Breivik ønsket i dag å komme med noen kommentarer til Raymond Johansens, partisektretær i Arbeiderpartiets, vitnemål.

- Hva vil Arbeiderpartiet gjøre for å hindre at nordiske mennesker med blondt hår ikke vil eksistere om 150 år? Vi er i ferd med å bli en minoritet, sa Breivik, og gjentok anklager mot Arbeiderpartiet og "dekonstruksjonen" han mener pågår.

Da brøt dommer Wenche Elizabeth Arntzen inn.

- Breivik, Breivik. Du gjentar ting du har vært inne på tidligere. Vi trenger ingen gjentakelse av det, sa Arntzen.

- Og vi har vært inne på tidligere at du ikke har mulighet til å stille spørsmål til vitnene, sa dommeren.

Plan? Breivik svarte at det ikke var spørsmål til vitne, men at han ønsket å påpekte momenter som Johansen ikke hadde vært inne på i sitt vitnemål.

- Arbeiderpartiet og media forsøker å sykeliggjøre dissidenter i stedet for å ta opp disse vanskelige spørsmålene. Hva vil være konsekvensen om 50 år. Er det en plan? sa Breivik.

Etter dette ønsket statsadvokat Svein Holden å stille Breivik noen spørsmål om hans World of Warcraft (Wow)-spilling, i forkant av at en person som har spilt med Breivik skal vitne senere i dag.

Nektet å forklare seg Dommeren ba Breivik gå i vitneboksen. Det ville ikke massemorderen være med på.

- Det vi skal snakke om nå, Wow, har ingenting med saken å gjøre. Det er for å latterliggjøre meg. Jeg vil ikke bidra til å latterliggjøre meg selv, dette har ikke noe med saken å gjøre, sa Breivik.

- Hvis jeg kan tillate meg å svare, for en gangs skyld, så er ikke dette et forsøk på latterliggjøre deg, svarte statsadvokat Holden.

- Du vil selv kunne se at det vil være relevant, sa Holden, og minnet om at det var psykiater Terje Tørrissen som hadde anmodet påtalemyndigheten om spill-bevisførselen.

- Jeg vil ikke svare på noen spørsmål om Wow, sa Breivik og nektet å gå i vitneboksen.

- Da varsler jeg retten at det kommer en gjennomgang av Breiviks spilltid og at det har en side mot martyrdomåret han hevder han har gitt seg, fra sommerne 2006, sa Holden.