Først ble California rammet av den verste tørken på 1200 år. Nå flykter hundrevis fra flammene

- Brannen har beveget seg ekstremt raskt.

CALIFORNIA I BRANN: Ekstremtørken i California har ført til en rekke alvorlige branner delstaten over. Onsdag ettermiddag brøt det ut en brann som har gjort at 500 mennesker er drevet på flukt. Foto: NTB Scanpix
CALIFORNIA I BRANN: Ekstremtørken i California har ført til en rekke alvorlige branner delstaten over. Onsdag ettermiddag brøt det ut en brann som har gjort at 500 mennesker er drevet på flukt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): California er for tida inne i en ekstremtørke.

Delstatens nesten 40 millioner innbyggere lever under strenge vann-regler, og har blitt pålagt å redusere vannforbruket med hele 25 prosent.

Drevet på flukt fra flammer Selv om flyfoto viser at mange av Hollywoods rike og berømte ikke bryr seg mye om krisa, og vanner plener og hager som aldri før, har flere kjendiser og velstående innsett alvoret og latt bassengene tørke ut og hagene bli brune. Men ekstremtørken fører også med seg mer alvorlige konsekvenser enn tomme bassenger. Innsjøer tørker ut, og brannvesenet har lenge kjempet mot en rekke farlige skogbranner.

Nå er også hundrevis av mennesker drevet på flukt fra flammene.

En brann som startet onsdag ettermiddag nord i California, 180 kilometer nord for San Fransisco, har gjort at 500 mennesker er evakuert fra hjemmene sine, ifølge Yahoo news.

Flere nødleire er satt opp for at de evakuerte skal ha et sted å bo.

Branner over hele delstaten Brannen har så langt svidd av 34 kilometer, og tatt med seg tre hus på veien. Den er en av hele 14 alvorlige branner som 7000 brannmenn staten over prøver å få kontroll på, bekrefter myndighetene til nettstedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer