Først ble California rammet av den verste tørken på 1200 år. Nå flykter hundrevis fra flammene

- Brannen har beveget seg ekstremt raskt.

CALIFORNIA I BRANN: Ekstremtørken i California har ført til en rekke alvorlige branner delstaten over. Onsdag ettermiddag brøt det ut en brann som har gjort at 500 mennesker er drevet på flukt. Foto: NTB Scanpix
CALIFORNIA I BRANN: Ekstremtørken i California har ført til en rekke alvorlige branner delstaten over. Onsdag ettermiddag brøt det ut en brann som har gjort at 500 mennesker er drevet på flukt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): California er for tida inne i en ekstremtørke.

Delstatens nesten 40 millioner innbyggere lever under strenge vann-regler, og har blitt pålagt å redusere vannforbruket med hele 25 prosent.

Drevet på flukt fra flammer Selv om flyfoto viser at mange av Hollywoods rike og berømte ikke bryr seg mye om krisa, og vanner plener og hager som aldri før, har flere kjendiser og velstående innsett alvoret og latt bassengene tørke ut og hagene bli brune.

Men ekstremtørken fører også med seg mer alvorlige konsekvenser enn tomme bassenger. Innsjøer tørker ut, og brannvesenet har lenge kjempet mot en rekke farlige skogbranner.

Nå er også hundrevis av mennesker drevet på flukt fra flammene.

En brann som startet onsdag ettermiddag nord i California, 180 kilometer nord for San Fransisco, har gjort at 500 mennesker er evakuert fra hjemmene sine, ifølge Yahoo news.

Flere nødleire er satt opp for at de evakuerte skal ha et sted å bo.

Branner over hele delstaten Brannen har så langt svidd av 34 kilometer, og tatt med seg tre hus på veien. Den er en av hele 14 alvorlige branner som 7000 brannmenn staten over prøver å få kontroll på, bekrefter myndighetene til nettstedet.

De sier også at det torsdag var tatt i bruk ni helikopter for å få kontroll på situasjonen.

Det hjelper ikke at det i området er kraftige vinder, ekstremt lav luftfuktighet og hetebølge.

- Alt er veldig tørt, og brannen har beveget seg ekstremt raskt, sier Suzie Blankenship, en talsperson for brannvesenet i California, til Yahoo News.

Røyken fra brannen er synlig helt til sør i Napa, en av delstatens berømte vindistrikter, ifølge nettstedet. I Napa har det også pågått en annen brann den siste uka, som gjorde at 200 mennesker ble evakuert onsdag.

Det er også alvorlige branner nord for Sacramento, sør i California i San Bernardino, og øst for Los Angeles.

En forskning som ble publisert i Geophysical Research Letters i desember 2014, som blant andre både BBC og The Guardian omtalte, konkluderte forskerne Griffin & Anchukaitis med at tørken er den mest intense på minst 1200 år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer