PÅ AVVEIE: Dette bildet ble først solgt millioner. Så forsvant det. Foto fra Poly Auctions Facebook-side
PÅ AVVEIE: Dette bildet ble først solgt millioner. Så forsvant det. Foto fra Poly Auctions Facebook-sideVis mer

Først ble dette bildet solgt for 20 millioner kr. Så kastet en renholder det i søpla

Nå letes det febrilsk på søppelfyllinger i Hong Kong.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bildet «Snøfjellet» av kunstneren Cui Ruzhuo ble mandag solgt for omtrent 20 millioner kroner på en auksjon på hotellet Grand Hyatt i Hong Kong.

Etter auksjonen ble det pakket inn. Og skulle leveres til den nye eieren. Men dit kom det aldri.

Ifølge South China Morning Post viser en overvåkningsvideo fra hotellet at en sikkerhetsvakt sparket det innpakkede maleriet over til en søppelhaug. Videoen viser ifølge avisa også at renholderne fjernet søppelhaugen, som de ikke ante at inneholdt det verdifulle maleriet.

Søpla ble antakelig fraktet til en søppelfylling i Tuen Mun. Politiet har vært på fyllinga, uten at de har sett spor til maleriet. Politiet sier saken etterforskes som et tyveri, men at hotellet ikke holdes ansvarlig, da auksjonshuset Poly selv hadde ansvar for sikkerheten.

- Politiet har undersøkt overvåkningsvideoen, men de har ikke fortalt oss hva som har skjedd. Vi vet ikke om det ble kastet i en søppelkasse av en renholder, og vi vet ikke om renholderen jobbet for hotellet, auksjonshuset eller noen andre, sier en talsperson for hotellet til britiske Daily Telegraph.

Maleriet var det nest dyreste som ble solgt i løpet av den to dager lange auksjonen. Det dyreste var et annet maleri fra Cui Ruzhuo med vinterlig motiv, «Landskap i snø», som gikk for omtrent 140 millioner kroner.