Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Først ble en politimann drept. Nå mistenkes kollegaene for blodig hevntokt

12 personer ble drept i løpet av tre timer.

DEMONSTRASJONER: Etter det antatte hevntoktet i byen Campinas i Brasil har det vært en rekke demonstrasjoner i byen. Foto:AFP Photo/Denny Cesare/NTB Scanpix
DEMONSTRASJONER: Etter det antatte hevntoktet i byen Campinas i Brasil har det vært en rekke demonstrasjoner i byen. Foto:AFP Photo/Denny Cesare/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bare noen timer etter at politimannen Arides Luis dos Santos (44) ble drept i et ransforsøk da han ikke var på jobb, startet det etterforskere mener var et tre timer langt hevntokt fra hans kollager.

Hevntokt Hele 12 personer i alderen 17 til 30 år ble drept da de natt til i går ble skutt fra passerende biler i byen Campinas, nord for São Paulo i Brasil.

Vitner på flere ulike steder har forklart at de så angriperne i to biler med hette over hodene sine.

Etterforskere bekrefter overfor BBC at den sterkeste teorien er at gjerningsmennene var  kolleger av den drepte politimannen.

- Dette skjedde i serie, i samme område av byen og i løpet av få timer, sier etterforskeren Licurgo Nunes Costa til avisa O Estado de S. Paulo.

Samme kaliber som politiet Under det antatte hevntoktet skal angriperne ved ett av stedene ha stanset bilen ved en gruppe mennesker og bedt alle barna om å komme seg unna - for deretter å åpne ild mot de som var igjen.

Et annet sted ble fire drept mens de spiste pizza foran huset til en av de drepte.

En politikilde opplyser til BBC at våpnene som ble brukt under drapstoktene skal ha samme kaliber som de politiet i området bruker.

De fleste av de drepte hadde rulleblad, enkelte av dem for drap.

SATTE BUSS I BRANN: Demonstranter har satt busser og biler i brann etter det antatte hevntoktet i byen Campinas, rundt 96 km fra São Paulo i Brasil. Foto: AFP Photo/Denny Cesare/NTB Scanpix
SATTE BUSS I BRANN: Demonstranter har satt busser og biler i brann etter det antatte hevntoktet i byen Campinas, rundt 96 km fra São Paulo i Brasil. Foto: AFP Photo/Denny Cesare/NTB Scanpix Vis mer