UTDANNINGSBRÅK: Akkurat da mediene hadde fått nyss om løgn på Melania Trumps hjemmeside, forsvant hele hjemmesiden sporløst. Dette skjer kort tid etter at mediene begynte å stille spørsmål om sannhetsgehalten til deler av nettsiden. Foto: Ron Sachs / CNP
UTDANNINGSBRÅK: Akkurat da mediene hadde fått nyss om løgn på Melania Trumps hjemmeside, forsvant hele hjemmesiden sporløst. Dette skjer kort tid etter at mediene begynte å stille spørsmål om sannhetsgehalten til deler av nettsiden. Foto: Ron Sachs / CNPVis mer

Først ble Melania Trump beskyldt for å lyve om utdanningen sin. Så forsvant hjemmesiden hennes sporløst

Hjemmesiden til Donald Trumps kone hevdet hun har en bachelorgrad. Da media stilte spørsmål om nettsiden løy, forsvant den plutselig. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hjemmesiden til Melania Trump (46), kona til republikanernes presidentkandidat Donald Trump, er som sunket i jorden.

Nettsiden www.MelaniaTrump.com, som tidligere inneholdt en detaljert beskrivelse av supermodellens reise fra den slovenske hovedstaden - via catwalken i Paris og Milano - til å bli politikerfrue, leder nå til en nettside for Trump-konsernet.

Forsvinningsnummeret finner sted få dager etter at en rekke nyhetskilder satt seriøse spørsmålstegn ved sannhetsgehalten i deler av selvbiografien Melania Trump hadde publisert på nettsiden sin. Det var The Huffington Post som først skrev om forsvinningen.

Hoppet hun av skolen?

På MelaniaTrump.com sto det nemlig at Donald Trumps frue har en bachelorgrad i arkitektur ved universitetet i sin hjemby Ljubljana.

Noen hevder utdanningen er løgn og bedrageri, og at Melania Trump sluttet på universitetet etter bare ett år for å bli supermodell.

Det var boka «Melania Trump: The Inside Story» som først hevdet at fru Trump forlot universitetet etter bare ett år. Altså fullførte hun aldri den påbegynte bachelorgraden, ifølge boken, som ble utgitt i fjor. Dét stemmer dårlig med hennes versjon av egne akademiske triumfer.

Kort tid etter at journalister den siste uka begynte å koble denne boken opp mot Melania Trumps påstander om egen utdanning på hennes hjemmeside, forsvant altså hjemmesiden sporløst, skriver The Huffington Post.

«Melania Trump: The Inside Story» er en uautorisert biografi om kvinnen som nå kniver med selveste Bill Clinton om å bli USAs neste førstedame.

- Trump er desperat

Boka hevder at Donald Trumps rådgivere - i samråd med The Donald selv - lenge har ønsket å rette et positivt lys mot Melania Trumps akademiske bakgrunn.

«Nesten helt sikkert» ble beslutningen om å skrive pene ord rundt Melania Trumps utdanning fattet i samråd med Donald Trump, hevder boka.

«Trump er desperat etter å gi inntrykk av at den slovenske modellen ikke bare er pen, men også smart og velutdannet», fortsetter den.

The Huffington Post er blant mediene som har forsøkt å presse Trumps talspersoner til å kommentere den forsvunnede nettsiden, men Trump-leiren har nektet å svare. De har heller ikke ønsket å kommentere påstander om at Melania Trumps hjemmeside farer med usannheten hva gjelder hennes utdanningsnivå.

Plagiatstrid

Dette er ikke første gang Donald Trumps bedre halvdel er i søkelyset for mindre hyggelige ting enn å være supermodell.

Under republikanernes landsmøte i Cleveland forrige uke ble hun latterliggjort for å ha plagiert Michelle Obamas tale fra demokratenes landsmøte åtte år tidligere. En rekke fraser brukt av Melania Trump var påfallende lik deler av Michelle Obamas tale i forkant av Barack Obamas valgseier i 2008.

Taleskriveren til Melania Trump tok senere på seg ansvaret for bommerten.