KOMMUNETOPPER TRUES: Først ble ordfører drapstruet. Nå truer noen med å kidnappe barna til sjefen for barnevernet i kommunen. Foto: WikiCommons
KOMMUNETOPPER TRUES: Først ble ordfører drapstruet. Nå truer noen med å kidnappe barna til sjefen for barnevernet i kommunen. Foto: WikiCommonsVis mer

Stygge Facebook-trusler i Steigen kommune

Først ble ordføreren drapstruet. Nå truer noen med å kidnappe barna til en annen kommunetopp

- Jeg føler meg ikke utrygg, men jeg har barn som ble veldig opprørte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For andre gang på kort tid er ansatte i Steigen kommune i Nordland utsatt for grove trusler på sosiale medier.

I desember 2015 anmeldte Asle Schrøder, ordfører i kommunen, drapstrusler framsatt mot ham på Facebook.

Onsdag denne uka ble en ny kommunetopp truet i samme Facebook-gruppe: Denne gang var det lederen av barnevernet i kommunen, Ann-Edny Johannessen, som ble truet. Truslene gikk ut på å kidnappe Johannessens barn, skriver Avisa Nordland i dagens papiravis.

TRUET: Ordfører Asle Schrøder i Steigen kommune i Nordland. Foto: NTB scanpix
TRUET: Ordfører Asle Schrøder i Steigen kommune i Nordland. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Vi vet ikke hvem som står bak

Begge de politianmeldte truslene kom i Facebook-gruppa «Barnevernet vil vi ha fullstendig fjernet», skriver avisa.

- Vi vet ikke hvem som står bak denne siden. Dét får det bli opp til politiet å finne ut av, men vi har nulltoleranse i forhold til at ansatte blir utsatt for trusler og trakassering, sier rådmann Torben Marstrand til AN.

Kommunen vet ikke hva som er bakgrunnen for truslene, og overlater også den jobben til politiet.

Det er paret som startet Facebook-gruppen som er nå politianmeldt av Steigen kommune, men de tar anmeldelsen med tilsynelatende ro.

- Vi ønsker bare å informere omverden om hvordan barnevernet i Steigen jobber. Vi ble selv fratatt datteren vår av barnevernet i august. At noen kommer med sterke reaksjoner i kommentarfeltene er ikke noe vi kan ta ansvaret for, sier paret.

- Barna ble opprørte

De to anonymiseres av Avisa Nordland.

Ann-Edny Johannessen, leder for barnevernet i kommunen, synes det er nifst at barna hennes trekkes inn i denne saken.

- Jeg føler meg ikke utrygg, men jeg har barn som ble veldig opprørte da de så hva som ble skrevet på nettet. Situasjonen er selvsagt veldig ubehagelig, sier hun.

Ordførerer Schrøder, som altså ble drapstruet i fjor, sier trusler ikke kan aksepteres, selv om de kommer på sosiale medier.

- Må verne om våre ansatte

Bakgrunnen for drapstrusselen mot ham skal ha vært barnevernssak som strekker seg flere år tilbake i tid.

Ifølge rådmann Marstrand velger kommunen også denne gang å politianmelde truslene mot sine ansatte for å «statuere et eksempel». Han presiserer at kommunen skal være en trygg arbeidsplass.