DØDE: Felipe Alonzo-Gomez var opprinnelig fra Guatemala og er det andre barnet som dør i varetekt på USAs grense denne måneden. Han døde ved grensa i Alamogordo, i delstaten New Mexico. Foto: Paul Ratje / AFP
DØDE: Felipe Alonzo-Gomez var opprinnelig fra Guatemala og er det andre barnet som dør i varetekt på USAs grense denne måneden. Han døde ved grensa i Alamogordo, i delstaten New Mexico. Foto: Paul Ratje / AFPVis mer

Først døde jente (7) av sjokk og dehydrering. Julaften døde Felipe (8) i varetekt i USA

Kongressmedlem krever nå gjennomgang av rutiner når barn settes i varetekt på den amerikanske grensa.

En åtte år gammel gutt døde i varetekt hos amerikanske toll- og grensemyndigheter. Det bekrefter amerikanske myndigheter, ifølge BBC.

Felipe Alonzo-Gomez var opprinnelig fra Guatemala og er det andre barnet som dør i varetekt på USAs grense denne måneden.

Tidligere denne måneden døde en sju år gammel jente, også hun fra Guatemala, av dehydrering og sjokk mens hun satt i varetekt på den amerikanske grensa. Jakelin Caal Maquin (7) ble tirsdag gravlagt i hjembyen i Guatemala.

Hennes dødsfall etterforskes av Justis- og beredskapsdepartementet, i tillegg til at FNs spesialutsending for flyktninger har varslet en gjennomgang.

Gutt sendt på sykehuset

Gutten skal ha vist tegn til sykdom på julaften og ble fraktet til et sykehus i delstaten New Mexico. Her ble han ifølge myndighetene påvist forkjølelse og feber, men han ble skrevet ut samme ettermiddag.

GRAVLEGGES: Sju år gamle Jakelin gravlegges i Guatemala etter at hun døde på grensa til USA. REUTERS/Carlos Barria
GRAVLEGGES: Sju år gamle Jakelin gravlegges i Guatemala etter at hun døde på grensa til USA. REUTERS/Carlos Barria Vis mer

Amerikanske toll- og grensemyndigheter har foreløpig ikke kommentert saken.

Dødsårsaken er så langt ukjent. Ifølge amerikanske myndigheter har både myndighetene i hjemlandet og guttens pårørende blitt varslet.

Joaqin Castro (D), kongressmedlem fra Texas, har bedt kongressen i USA starte sin egen gjennomgang av dødsfallet til 8-åringen.

- Denne administrasjonens avviser folk fra lovlige inngangspunkter og setter familier og barn i stor fare. Det står igjen mange ubesvarte spørsmål, blant annet hvor mange barn som har omkommet mens de har vært i varetekt hos grensevakta, sier Castro ifølge BBC.

Migrantmarsj

Det var Castro som navnga 8-åringen til amerikanske medier.

- Vi må sikre oss at vi behandler migranter og asylsøkere med menneskelig verdighet og sørge for at det gis nødvendig medisinsk omsorg til alle som er i varetekt i USA, sier kongressmedlem Castro videre.

Gjennom høstens har flere tusen migranter vandret gjennom Mexico med USA som mål for øye. De fleste av dem flykter fra fattigdom, vold og dystre framtidsutsikter i Guatemala, El Salvador og Honduras.

President Trump, som har beordret flere tusen soldater til grensa mot Mexico, har gjentatte ganger gitt uttrykk for at flyktninger skal behandles rettferdig, så lenge de søker om opphold i landet på lovlig vis.