Først fikk aktor-dattera Kelvin (49) dømt, så hevnet gjengen seg ved å kidnappe faren Frank (63)

Reddet av spesialtrente FBI-agenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frank Arthur Janssen (63) forsvant plutselig fra sitt hjem i Wake Forest i den amerikanske delstaten Nord-Carolina sist lørdag. Da kona Christie kom hjem oppdaget hun noe som så ut som blodspor.

I dagene som fulgte ble Janssen etterlyst, og politiet begynte rundspørring i området.

Trussel-SMS Sist mandag begynte tekstmeldinger å tikke inn på konas mobil, der kidnapperne advarte henne mot å kontakte politiet. De skrev at mannen hennes var i bagasjerommet i en bil på vei til California, og at de planla å drepe ham.

Via tekstmelding kom kidnapperne med grove drapstrusler mot mannen, kona og flere familiemedlemmer. Blant annet skrev de at mannen ville bli kuttet opp og sendt henne i seks bokser dersom hun kontaktet politiet.

Videre skrev de at de kom til å ta flere av familiemedlemmene og utsette dem for tortur og drepe dem, i tillegg til at de ville kaste en håndgranat inn vinduet hennes dersom kravet ikke ble innfridd.

Det var da kidnapperne kom med kravet, at motivet for handlingen også ble klart. Det konkrete kravet er ikke kjent for offentligheten, men omhandlet Kelvin Melton (49).

49-åringen ble nylig dømt til livstid i fengsel i en sak der Janssens datter, Colleen, var aktor.

Stor politiaksjon I en koordinert aksjon fant FBI og lokalt politi ut at Frank Arthur Janssen befant seg innesperret i en leilighet i Atlanta i den amerikanske delstaten Georgia, melder WNCN. Det var de elektroniske sporene som sørget for at politiet klarte å lokalisere kidnapperne.

REDDET FRANK: FBI-agenter klarte å lokalisere kidnapperne takket være elektroniske spor. Foto: AP Photo/Johnny Clark/NTB Scanpix
REDDET FRANK: FBI-agenter klarte å lokalisere kidnapperne takket være elektroniske spor. Foto: AP Photo/Johnny Clark/NTB Scanpix Vis mer

Spesialtrente FBI-agenter aksjonerte mot leiligheten, og fikk reddet Janssen og pågrepet fem gjengmedlemmer med relasjon til Melton.

- Han ble holdt i fem dager av svært farlige personer. Vi kan bare tenke oss den forvirring og frykt han følte, sier spesialagent John Strong i FBI til Atlanta Journal-Constitution. '

- Janssen ble utsatt for en planlagt kidnapping, og spesifikke krav ble sendt til hans familie til fordel for Kelvin Melton, sier han videre.

SPESIALOPERASJON: Her aksjonerer spesialtrente FBI-soldater. Foot: AP Photo/NTB Scanpix
SPESIALOPERASJON: Her aksjonerer spesialtrente FBI-soldater. Foot: AP Photo/NTB Scanpix Vis mer